/files/pro/i_0215/asielzoekerscentrumflevoland.jpg

Vluchtelingenhuisvesting

Een enorme opgave onder een enorme tijdsdruk, waar ook meteen over tweede bestemmingen nagedacht moet worden: de huisvesting van vluchtelingen, daar staat het Centraal Orgaan Asielzoekers elke dag weer voor. Hoe kunnen ontwerpers bij deze maatschappelijke opgave worden betrokken?

Curator/ontwerper Carolien Schippers sprak tijdens Nederlandwordtanders/Live #5 in de New World Campus in Den Haag over vluchtelingenhuisvesting en stelde twee van haar mogelijkmakers voor: Jurrian Knijtzijzer en Jeroen Steenvoorden.

“Het verloop van het aantal asielzoekers gaat met grote pieken en dalen, en we weten nooit voor hoe lang de huisvesting nodig is. Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers denkt altijd na over tweede bestemmingen, maar we moeten ook nadenken over de mogelijkheden van flexibel bouwen. En aantrekkelijk ziet het er nog niet uit, hoog tijd om ontwerpers bij deze maatschappelijke opgave te gaan betrekken!”

mogelijkmakers

carolienschipperszw.jpg

Carolien Schippers

Carolien Schippers is curator van Live#5 en sinds 2013 Manager Huisvesting bij het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). Het COA is verantwoordelijk voor de opvang en begeleiding van asielzoekers in Nederland, de beschikbaarheid van veilige huisvesting is daarbij essentieel. Daarnaast is Schippers lid van de Raad van Commissarissen van Seyster Vest en lid van de Raad van Toezicht van Centrum Maliebaan (verslavingspsychiatrie). Voorheen was zij projectdirecteur en waarnemend directeur ontwikkeling bij het Rijksvastgoedbedrijf en van 2003 tot 2013 werkte zij bij de Provincie Utrecht, onder meer als programmamanager Hart van de Heuvelrug en bestuurslid van De Pels. Schippers studeerde geschiedenis, politicologie en rechten aan de Universiteit van Leiden.

project

Vluchtelingenhuisvesting

website

http://www.coa.nl

social media