• /files/pro/i_0167/urbanpopup_loft2Go_industrial.jpg
  • /files/pro/i_0167/urbanpopup_cartoon.jpg
  • /files/pro/i_0167/urbanpopup_keuken.jpg
  • /files/pro/i_0167/UrbanPopup_01.jpg

Urban PopUp

Marie-Claire Aarts van Urban Popup gelooft dat de crisis erg goed nieuws is. “We worden namelijk gedwongen om alles anders te doen. Het is nu een tijd van andere uitgangspunten, nieuwe oplossingen voor oude problemen en alternatieve verdienmodellen.

Dat anders doen moeten we leren, en daarbij vallen helaas mensen buiten de boot. Maar er is een grote groep mensen die anders denken en veranderingen willen – en voor wie nu de tijd is aangebroken. Je ziet in de vastgoedsector dat een deel het doorheeft en een deel de hakken in het zand zet. Zij gaan het niet redden. Want het wordt nooit meer zoals het was. Het wordt beter.

In onze toekomstvisie zijn wonen en werken straks veel meer vermengd. We zien bedrijfsverzamelgebouwen waar mensen ook wonen. Gelijkgezinden die elkaar aanvullen en helpen, ook zakelijk. Een kernbegrip hierbij is tijdelijkheid. Omgaan met onzekerheid. Kiezen voor dynamiek versus stagnatie.

Urban Popup denkt mee over nieuwe verdienmodellen in het vastgoed en transformeert leegstaande kantoren naar tijdelijke loftwoningen. We spelen hiermee in op de nieuwe mogelijkheden in de recente leegstandregelgeving en bieden duurzame oplossingen aan zowel eigenaren van leegstaand commercieel vastgoed en woningzoekenden.

Loft2Go: van kantoor tot loftwoning – in een dag
Wij hebben onder meer een pop-up badkamer en keuken ontwikkeld, de Loft2Go. Dit is een plug&play designmeubel. De losstaande constructie klikt modulair in elkaar en is verkrijgbaar in twee maatvoeringen. Alle leidingen zijn ingebouwd en de unit wordt op eenvoudige wijze op bestaande aan- en afvoer en elektra aangesloten. De badkamer en keuken kunnen daarom in een dag worden geplaatst en ook net zo gemakkelijk weer worden verplaatst naar een andere ruimte.

Bouwkundige ingrepen worden met Loft2Go units tot een minimum beperkt, waardoor het verlichte Bouwregime geldt, de herbestemmingprocedure wordt verkort en fiscale voordelen van toepassing zijn.

Door 3D productietechnieken en creatief materiaalgebruik houden we de transformatiekosten zo laag mogelijk, terwijl het interieur pure, duurzame luxe uitstraalt. Het is Nederlands ontwerp en fabricaat – en daar zijn we trots op. Het prototype is eind oktober gepresenteerd. Vanaf januari worden de units in productie genomen.

Kostenefficiënte oplossing voor leegstand
Het ontwerp slaat ook erg aan bij de toekomstige eindgebruikers. Men vindt de Loft2Go erg mooi en ook wat we verder met de ruimte doen. Indien gewenst kunnen we namelijk een hele ruimte aanpakken. Omdat het tijdelijke transformatie betreft moet je dus met betaalbare ingrepen een intieme woonsfeer in een kantoor creëren. Er zijn vaak beperkte financiële middelen. Dat is best een uitdaging en daarvoor zijn we ook in te huren. Dat is onze kracht.

Er is zelfs al een wachtlijst met geïnteresseerde huurders. Ik gebruik de aanmelders ook voor marktonderzoek. Wat willen ze precies? Hoe oud zijn ze? Hoe denken ze over tijdelijkheid? Hoeveel zijn ze bereid om te betalen voor een tijdelijk getransformeerd kantoorappartement? Die wachtlijst is nog niet eens viral gegaan, maar elke dag krijgen we wel een paar aanmeldingen.

De Loft2Go is ontwikkeld om in te spelen op de specifieke wensen van eigenaren van leegstaand vastgoed, die een kostenefficiënte oplossing voor leegstand willen: snelle transformatie, betaalbare luxe en een overzichtelijk kostenplaatje. Leegstaand vastgoed kan met Loft2Go units snel weer renderen.

Onze ‘huisstijl’ is te zien in de Urban Popup modelwoning, op loopafstand van de Dam in Amsterdam. Ik woon daar zelf. Ik heb de Loft2Go zo ook op kinderziekten getest."

herbestemming

MarieClaireAarts_website.jpg

Marie-Claire Aarts

Marie-Claire Aarts is co-creator, jurist en schrijver. Na haar opleiding als bedrijfs-economisch jurist aan de Universiteit van Utrecht bleken de jaren negentig, die zij grotendeels in Azië doorbracht, haar vormende jaren. Zij werkte als journalist en marktbetredingsstrateeg in Hong Kong, Saigon en Bangkok, waar zij nog steeds regelmatig te vinden is. “Ik ben een wat ongebruikelijke combinatie van zeer analytisch en tegelijkertijd creatief. Meestal zijn dat juist tegenpolen die elkaar uitsluiten. Strategisch ben ik daarom sterk, maar dan moet er ruimte voor verandering zijn. Hoe minder er vaststaat, hoe beter ik tot mijn recht kom. Mensen konden mij in de oude economie altijd moeilijk plaatsen. Nu kan ik los.

project

Urban PopUp

website

http://www.urbanpopup.nl

social media