/files/pro/i_0227/TropicanarevisitedFrankHanswijk.jpg

Tropicana

Hoe zien de duurzame stad en circulaire economie van de toekomst er uit? De revitalisering van voormalig zwemparadijs Tropicana herstelt het icoon weer in ere en maakt duurzaam ondernemen mogelijk. En het gebouw is straks weer voor iedereen toegankelijk.

COUP vertaalt met Blue City 010 de basisbeginselen van Blue Economy naar een haalbare businesscase voor de transformatie van Tropicana. Yvette Govaart van COUP/Blue City sprak tijdens Live#6 Meerwaarden! op 8 december op de TU Delft over de transformatie van het voormalige zwemparadijs.

Nieuw leven voor een voormalig zwemparadijs

Op 7 oktober won Blue City 010 de veiling van Tropicana in Rotterdam. Met een groep gedreven initiatiefnemers, ondernemers en investeerders – Blue City 010 – werkt COUP aan de revitalisering van het voormalige zwemparadijs. Het bijzondere gebouw aan de Maas kent een lange onfortuinlijke geschiedenis. COUP vertaalt met Blue City 010 de basisbeginselen van Blue Economy naar een haalbare businesscase voor Tropicana. Het gebouw, met al haar problemen, kan goed worden ingezet als huisvester maar ook als middel in een Blue Economy lab. Niet alleen is het ondernemen dat plaatsvindt in het gebouw duurzaam omdat er van elkaars reststromen gebruik wordt gemaakt, maar het gebouw krijgt bovendien een flinke opknapbeurt, zodat de buurt, de gemeente en de duizenden Rotterdammers die er dagelijks langs rijden, weer een icoon zien, waar ze trots op kunnen zijn. In de toekomst zijn er groene gevels voor het afvangen van fijnstof, daken met zonnepanelen en wordt er gekoeld met Maaswater. Bovendien kan iedereen naar binnen, om te zien en te leren, hoe de duurzame stad en circulaire economie van de toekomst eruit ziet.

Foto: Frank Hanswijk

meerwaarden

yvettegovaart.jpg

Yvette Govaart

Yvette Govaart (1979) is mede-oprichter van Coup en eigenaar van Govaart Consultancy. Zij werkt aan projecten als de Spoorzone in Delft, de Coup-Suikerfabriek en Tropicana. Met haar financiële achtergrond en empathisch vermogen slaagt zij erin projecten in een lastige context los te trekken. De inzet van middelen als real life gaming, ondersteund met beslismodellen zoals de Urban Decision Room, werken daarbij als als procesversneller en discussiemiddel en leiden vaak tot een beter wederzijds begrip en consensus tussen de betrokken partijen. Yvette is actief lid van het JOH (Jong Onroerend Goed Den Haag), studeerde Real Estate Management aan de TU Delft, werkte na haar studie bij Fakton en volgde een MBA aan de Erusmus Universiteit Rotterdam.

project

Tropicana

website

http://www.coup-group.com

weblog

http://govaartconsultancy.nl

social media

Yvette Govaart op twitter

ygovaart@ygovaart09 Nov

@josgovaart Waarheid als n koe

ygovaart@ygovaart02 Nov

@Goof52 Je neef as we speak in actie https://t.co/N5LuuRRugA

ygovaart@ygovaart30 Oct

@josgovaart Doen politici ook; zeggen en doen wat ze denken dat functioneel is. Of vooral als zodanig overkomt

ygovaart@ygovaart17 Oct

@josgovaart Hebben ze het ook weer goed gemaakt?

ygovaart@ygovaart06 Oct

RT @JeroenHeuvelink: Voor iedereen die vind dat we ons geen zorgen hoeven te maken over klimaatverandering. https://t.co/xttW206xJr

ygovaart@ygovaart13 Sep

@ElmerHogervorst @ecb Yup. Dat boek las ik. Lang geleden. Toen vond iedereen het onzin...

ygovaart@ygovaart12 Sep

@Hoefgeest @ecb Typisch dat bijna niemand zich herinneren dat ik dat lang geleden al voorspelde ????.....

ygovaart@ygovaart09 Sep

Wordt mijn collega en werk aan de tofste transformatie van het land! https://t.co/UXfe4Xq7ql

ygovaart@ygovaart22 Aug

@hotzki Hoezo? Logisch toch. Immers. Al ik jouw snoepje niet krijg, mag jij niet op m’n feestje komen!