• /files/pro/i_0249/02solarcabin.jpg
  • /files/pro/i_0249/interieurDD20161028110526.jpg
  • /files/pro/i_0249/04SCDSC39101.jpg
  • /files/pro/i_0249/2016DDSolarCabin.jpg
  • /files/pro/i_0249/05DSC39152.jpg
  • /files/pro/i_0249/06DSC39273.jpg

SolarCabin

Een dak onder de zon. SolarCabin Nederland ontwerpt duurzame, innovatieve woningen van hoge kwaliteit met een lange levensduur en met een energieproducerend zonnedak. Met hoogwaardige en duurzame materialen op maat gemaakt, snel opgebouwd en zowel tijdelijk als permanent inzetbaar voor diverse doelgroepen. Inzenders Arjan de Nooijer en Bram Zondag waren met SolarCabin een van de winnaars van de prijsvraag A Home away from Home in de categorie nieuwbouw. Het project was als prototype te zien tijdens de Dutch Design Week 2016 in Eindhoven.

Arjan de Nooijer en Bram Zondag: “Gebiedsontwikkeling bood aan de SolarCabin te plaatsen bij de nieuwbouwwijk Nieuw Kortenoord in Wageningen. De opbouw van deze cabin is in beeld gebracht bij het programma Kunstuur van AvroTros. Vanaf december 2016 woont een studentenstel een jaar in de SolarCabin en koppelt hun woonervaringen terug. In eerste maanden van 2017 zijn we in gesprek gegaan met tal van geïnteresseerde gemeenten, woningcorporaties, recreatieondernemers en particulieren, en werken we aan nieuwe ontwerpen en detailleringen.”

Over SolarCabin
SolarCabin Nederland ontwerpt duurzame, innovatieve woningen van hoge kwaliteit met een lange levensduur en met een energie producerend zonnedak. Het zonnedak van de SolarCabin produceert meer energie dan de woning verbruikt. Geen energierekening en extra capaciteit. Door deze aspecten werd SolarCabin door A Home Away From Home herkend als een innovatieve oplossing voor de huisvesting van statushouders die goed in de samenleving kan worden ontvangen.

Demontabel circulair ontwerp
De SolarCabin is demontabel, verplaatsbaar en uit te breiden. Dit maakt de woning geschikt voor zowel tijdelijke als permanente bewoning. Het gebruik van hout zorgt voor een duurzame en levendige woning en het circulaire ontwerp maakt de voetprint van het gebouw minimaal. Door de modulaire opbouw en de prefabricagemethode kan een SolarCabin in enkele dagen compleet met installaties worden opgeleverd.

Flexibel en op maat
Elke SolarCabin kan - uitgaande van de basismodellen - op maat worden ontworpen, zodat de woning past bij de wensen van de gebruiker. Doordat het gebouw uit losse componenten is opgebouwd, is het relatief eenvoudig om SolarCabins te koppelen of aan te passen. Badkamer, keuken, boiler en omvormer zijn naast elkaar geplaatst in de ‘sanitaire unit’. Het leidingwerk is compact, onderhoud is eenvoudig en de unit is als geheel los te koppelen.

Vaandeldrager van duurzaamheidsambities
De SolarCabin wordt volledig geprefabriceerd in de fabriekshal. Prefabricage staat voor kwaliteit, nauwkeurigheid en betrouwbare planning. Het maakproces vindt onder ideale omstandigheden en onafhankelijk van weersomstandigheden plaats. Elke SolarCabin wordt getest en gekeurd voordat de onderdelen de fabriek verlaten.

De SolarCabin is een unieke plek om te wonen, het bijzondere ontwerp is volgens de ontwerpers dan ook een vaandeldrager van duurzaamheidsambities.

Bekijk meer informatie over de prijsvraag A Home away from Home, inzendingen, winnaars en het jurycommentaar op www.ahomeawayfromhome.nl

A Home away from Home

ARJANDENOOIJERzwwit.jpg

Arjan de Nooijer

Arjan de Nooijer (Goeree Overflakkee, 1983,) is opgeleid als stedenbouwkundige & architect aan de TUDelft. Sinds 2011 werkt hij met zijn ontwerpbureau dNArchitectuur aan gevarieerde opdrachten, met name in de industrie. Met Bram Zondag/bureau Zondag werkte hij succesvol aan een aantal prijsvragen, waaronder de warmtehub in Hoogvliet (2012), ‘Veel voor weinig’ (2013) –winnaar Jonge Architecten prijsvraag- en SolarCabin - een van de winnaars in de categorie nieuwbouw van de prijsvraag 'A Home away from Home'.

project

SolarCabin

website

http://dnarchitectuur.nl/

social media