/files/pro/i_0220/nlwarmteland.jpg

Nederland warmteland

"Nederland wordt warmteland". Dat is de stelling van mogelijkmaker Jannis van Zanten (AEB Amsterdam en Stichting Warmtenet). “Met afvalverbranding komt ook warmte vrij, die elders ingezet kan worden. De potentie is er, maar financieel, organisatorisch en op het vlak van de verleiding voor het publiek om warmte te gaan gebruiken moet er wel nog wat gebeuren.”

Mogelijkmaker Jannis van Zanten sprak tijdens Nederlandwordtanders/Live #5 in de New World Campus in Den Haag over Short Stay City binnen het thema energietransitie.

mogelijkmakers

JannisvanZanten.jpg

Jannis van Zanten

Jannis van Zanten (Castricum, 1974) is sinds 2008 bezig met warmte voor de gemeente Amsterdam en werkt sinds 2013 als projectleider warmte bij AEB Amsterdam. Daarnaast is hij sinds 2014 bestuurslid bij de Stichting Warmtenetwerk. AEB Amsterdam wil maximaal rendement halen uit afval en ontwikkelt zich tot een duurzaam grondstoffen en energiebedrijf. Het bedrijf werkt onder meer samen met NUON aan de groei van het Amsterdamse stadsverwarmingnet en met Waternet en Havenbedrijf Amsterdam aan het realiseren van een duurzame haven. Voor 2008 was Jannis acht jaar bestuursadviseur bij de Gemeente Amsterdam. Hij studeerde planologie aan de Universiteit van Amsterdam.

project

Nederland warmteland

website

http://www.aebamsterdam.nl

social media