• /files/pro/i_0156/NatuurSUPER.jpg
  • /files/pro/i_0156/NatuurSUPER2.jpg
  • /files/pro/i_0156/NatuurSUPER__tuinboschveld.jpg
  • /files/pro/i_0156/NatuurSUPER3.jpg

NatuurSUPER

Terreinen liggen steeds vaker en langer braak. We kunnen deze terreinen een tijdelijke bestemming geven met een positieve waarde door een plek te creëren waar mensen graag voor zorgen en waar zij plezier aan beleven. Een plek die mensen verbindt en waar alle betrokken partijen en de directe omgeving de vruchten van plukken.

Vanuit deze visie is in 2010 in Eindhoven het pilotproject NatuurSUPERmarkt gestart. Deze tijdelijke invulling van een braakliggend terrein met een buurtmoestuin is gestart vanuit de kracht van drie ondernemers, waaronder Marije van der Park, en de mensen in de wijk. Maar liefst 22 huishoudens waren betrokken bij de ‘NatuurSUPERmarkt, de tijdelijke zaai & oogst supermarkt bij jou in de buurt!’. De pilot was een succes en leidde tot de oprichting van NatuurSUPER.

Een groene buurt maak je zelf
Samen met NatuurSUPER kan iedereen een braakliggend terrein of dak in zijn buurt in een tijdelijke tuin omtoveren. Groen, gezellig, en gezond. Van een NatuurSUPER tuin wordt de hele omgeving mooier, het bevordert de sociale cohesie en ontspanning. Met je vingers in de aarde, verse groenten op je bord, bloemen in je vaas en de vlinders op je kraag. Een NatuurSUPER tuin moet je doen!

Koesteren, delen en enthousiasmeren
Studio van der Park realiseert projecten en ontwerpen voor een leefbare wereld en werkt vanuit drie belangrijke ethische principes: koester de aarde, koester de mensen en deel de weelde. Per project wordt samengewerkt met verschillende expertises die elkaar versterken. Als ontwerper heb ik gemerkt dat door diverse expertises in huis te hebben -het ontwerpvak, ervaring met het ontwikkelen van (lokale) projecten en kennis van permacultuur - je als creatieve denker en werker het project van begin tot eind professioneel kan begeleiden. Door met passie en enthousiasme te werken komt ik daar waar mijn hart me brengt, en kan ik ook anderen enthousiasmeren voor het te realiseren project.

Interesse in een NatuurSUPER-tuin in uw buurt? Zie NatuurSUPER.nu voor meer informatie.

tijdelijke openbare ruimte

MarijevanderPark.jpg

Marije van der Park

Marije van der Park (Heiloo, 1973) realiseert met Studio van der Park ontwerpen en projecten voor een leefbare wereld. Ze is in 2003 aan de Design Academy Eindhoven afgestudeerd, waarna zij direct als zelfstandig product ontwerper begon. In 2004 startte ze samen met ontwerper Jo Meesters ontwerpbureau Meesters & Van der Park en in 2008 begon ze Studio Van der Park, gericht op de verbinding tussen mens en natuur. In 2010 zet zij samen met twee collega- ondernemers de eerste NatuurSUPERmarkt, 'de tijdelijke zaai- en oogst supermarkt bij jou in de buurt', op. In 2011 kwam hieruit NatuurSUPER, tijdelijke tuinen op braakliggende terreinen of daken, voort.

project

NatuurSUPER

website

http://www.studiovanderpark.nl

social media

Marije van der Park op twitter

MvdPark@MvdPark21 Dec

Winter...Sale! ???? Give yourself some nature - https://t.co/DJsdwmVOht https://t.co/wDKnPBxZ3i

MvdPark@MvdPark18 May

Your Healthy & Healing Garden ???? - https://t.co/ddGnRFauEo https://t.co/i3QUEvwqC6

MvdPark@MvdPark12 May

???? Your Healthy Garden adventure starts now ???? - https://t.co/GeGVEPecTM https://t.co/HbxzTkDYCW

MvdPark@MvdPark09 May

Mothers day ???? you deserve love! - https://t.co/n9KzaqJNRX https://t.co/mJVjyc2zIV

MvdPark@MvdPark07 May

Something new: Your Healthy Garden in 7 weeks ???? - https://t.co/SF77WFDIpl https://t.co/aJ3pMgeJBb

MvdPark@MvdPark21 Mar

????????Natuur & Verbinding  ???????? de lente komt eraan - Doe de tuintest & in 9 stappen je eigen kruidentuin… https://t.co/PxOJL7IZNm

MvdPark@MvdPark02 Dec

???? Herfst in volle gang! - Het einde van de #herfst nadert snel en we stappen al bijna de #winter in. De… https://t.co/OcqpylL4Dm

MvdPark@MvdPark13 Oct

???? Excursie Eetbare Tuinen / Excursion Edible Gardens 17/10 - https://t.co/NJXTLDirmp https://t.co/3I6n7ml6tG

MvdPark@MvdPark10 Sep

???? Trainingen in oktober | courses in October ???? - https://t.co/aqQIk4nzw4 https://t.co/7Bmf3MEekC

MvdPark@MvdPark09 Jul

???? Groene Tips om van je tuin te genieten deze zomer! - https://t.co/ryycEK7brl Het is zomer! De natuur barst haast… https://t.co/SzKNy8tCSG