• /files/pro/i_0190/Medicijnfabriek02.jpg
  • /files/pro/i_0190/MedijnFabriek01.jpg
  • /files/pro/i_0190/MedicijnFabriekmartijnengelbregt.jpg

MedicijnFabriek

MedicijnFabriek is een laagdrempelig kunstproject waarin gezondheid, sociale cohesie, verantwoordelijkheid en de zorg voor elkaar en de natuur centraal staan.

Martijn Engelbregt sprak tijdens Nederlandwordtanders/Live #2 Nationaal over de MedicijnFabriek.

"MedicijnFabriek is een laagdrempelig kunstproject waarin gezondheid, sociale cohesie, verantwoordelijkheid en de zorg voor elkaar en de natuur centraal staan.
MedicijnFabriek is een openbaar toegankelijke werkplaats waar mensen van verschillende generaties elkaar ontmoeten en samen de geneeskrachtige werking van planten en bloemen verkennen die in hun directe woonomgeving groeien. Aan de hand van deze verkenning wisselen zij op een speelse en positieve manier van gedachten over hun leven en hun gezondheid.
MedicijnFabriek doet op een vrolijke en respectvolle manier een creatief appèl op de zelfredzaamheid van mensen, en op hun vermogen om elkaar te steunen en samen zorg te dragen voor hun omgeving.

Geluk en wijsheid
Initiatiefnemer en opdrachtgever is Circus Engelbregt, de samenwerkingspartijen zijn Zone2Source, Bezoekerscentrum Sonsbeeck, Purmerends Museum, David Vzw, Stichting DOEN, Behring Instituut, Stichting Andersom en anderen. De financiering
verschilt per aflevering, in principe betaalt de bezoeker. De beslissende factor voor het slagen van het project? Een combinatie van geluk én wijsheid.

Nieuwe laag van bewustzijn
Gezondheid zal steeds belangrijker worden. Evident ook dat we hierin niet langer door kunnen gaan op de gebaande paden. Mensen ontdekken dat het leren kennen van eigen lijf en leden de weg is naar de democratisering van verlichting. Via mijn projecten kan ik de ervaring die ik zelf heb opgedaan delen met de wereld, om hiermee een nieuwe laag van bewustzijn in mezelf te ontwikkelen.”


Foto's: Ilse Koudijs

nationaal

martijnengelbregt2zw.jpg

Martijn Engelbregt

Martijn Engelbregt werd geboren in Den Haag in 1972. Het eerste woord dat hij uitsprak was ‘raar’. In 1996 richtte hij Circus Engelbregt op, een verbindende ontregelingsorganisatie, met als doel de sociale duurzaamheid in de wereld te vergroten. Met Circus Engelbregt initieert en ontwerpt hij kunstprojecten die zich op de grenzen van ogenschijnlijk onverenigbare gebieden afspelen. Circus Engelbregt schroomt niet te schuren en zoekt vaak bewust de confrontatie op omdat ze niet geloven in de vastgeroeste wegen van onze hokjesmaatschappij. Martijn Engelbregt sprak tijdens de bijeenkomst Nederlandwordtanders/Live #2 Nationaal op 11 september over de MedicijnFabriek.

project

MedicijnFabriek

website

http://www.egbg.nl

social media

Martijn Engelbregt op twitter

MEngelbregt@MEngelbregt17 Mar

Saharazand universum @ Amsterdam Centrum, Noord-Holland, Netherlands https://t.co/6oGuLXWCuj

MEngelbregt@MEngelbregt06 Mar

Helende Handen. TAO Lenteweekend. 19-20 maart. Heel en Al Schoorl. TAO Bergen. Weet je welkom. @ Heel en Al https://t.co/b6vpW2LUaO

MEngelbregt@MEngelbregt04 Dec

“Het omarmen van ongemak” Vandaag UIT DE WAR in de weekendbijlage van Trouw. “Geef, juist in deze tijd, jezelf de… https://t.co/JZqraCkm7a

MEngelbregt@MEngelbregt01 Dec

Leuterbier van Oersoep en Circus Andersom https://t.co/ft0kGhThch via @YouTube

MEngelbregt@MEngelbregt01 Dec

@sylviawitteman je wil een Sexpack Leuterbier, om te ontvangen en te schenken ;)

MEngelbregt@MEngelbregt01 Dec

Sexpack Leuterbier laat mannen op andere manieren over sex praten. Vandaag kun je helpen dit mannenbevrijdingsiniti… https://t.co/l1g874rXkp