/files/pro/i_0206/marineterrein.jpg

Marineterrein Amsterdam

Wat te doen met het vrijgekomen Marineterrein in Amsterdam, 14 hectare, middenin de stad. Schoontrekken en een overkoepelend masterplan maken? Dat gaat hier niet gebeuren. Rijk en gemeente hebben een overeenkomst getekend om het terrein richtinggevend te ontwikkelen, voordat het verkocht wordt. Zonder vooropgesteld einddoel. En dat getuigt van durf en moed.

Liesbeth Jansen sprak tijdens Live#4 op 18 maart over de gebiedsontwikkeling op het Marineterrein in Amsterdam.

Liesbeth Jansen over mogelijkmakers:
"Ik ben een maker: doen is het nieuwe denken. Want iedereen krijgt energie van gewoon beginnen, het werkt aanstekelijk. Realisatie van ontwikkeling is dan dichterbij. De drijfveer van mogelijkmakers? Verandering is essentieel. Zonder verandering geen vooruitgang, je moet mee kunnen gaan met de snel veranderende wereld. Mogelijk maken betekent veranderingen gebruiken, met respect voor het verleden.

Wat er nog in de weg staat? Iedereen die denkt in bakstenen,
financiers die niet om kunnen gaan met gefaseerde ontwikkeling,
business modellen die alleen over geld gaan, niet ook over andere waarden en procedures, bestemmingsplannen en aanbestedingsregels. Regels zijn begrijpelijk, transparantie en borging, maar frustreren korte termijn het resultaat. Het tempo van de wereld wordt steeds hoger, alle instrumenten lopen steeds meer achter. "

mogelijkmakers

liesbethjansenzw.jpg

Liesbeth Jansen

Liesbeth Jansenis projectdirecteur van het organisch te ontwikkelen Marineterrein in Amsterdam en werkt sinds 2011 als directeur op de Linkeroever. Doel is om gebouwen en gebieden vanuit programma te revitaliseren, om mensen uiteindelijk met veel plezier gebruik te kunnen laten maken van die plekken. Daarnaast is ze supervisor van Plug-In-City in Eindhoven, bestuurslid van het DCR (Dutch Creative Residency) Network, lid raad van advies ACMC, lid raad van toezicht KunstRai en betrokken bij Meerhierover en Maker Faire Twente. Liesbeth Jansen studeerde Nederlands en dramaturgie aan de Universiteit van Amsterdam, en werkte voorheen als theaterproducent, communicatieadviseur, projectleider en als directeur van de Westergasfabriek.

project

Marineterrein Amsterdam

interview

Tijdelijkheid in de stad

website

http://marineterrein.nl

weblog

http://linkeroever.nl

social media

Liesbeth Jansen op twitter

liesbeth_jansen@liesbeth_jansen02 Apr

@Ayfer_Koc Beter afsplitsen vh CDA want die zijn ook niet netjes met hem omgegaan. Wilde graag op hem stemmen maar niet op het CDA.

liesbeth_jansen@liesbeth_jansen26 Mar

@RenskeLeijten Renske Pieter begin samen een partij ! De partij tegen onrecht ! Dat levert jullie veel stemmen ip !

liesbeth_jansen@liesbeth_jansen26 Mar

@DeSpeld Wat een nono die Ollongren. Die komt toch nergens meer aan de bak ! laat je niet gek maken !

liesbeth_jansen@liesbeth_jansen31 Jul

@Sylvana0902 @ManuelTingen is het geen baan als je ZZP-er bent ? Noem je het dan hobby of zo ?

liesbeth_jansen@liesbeth_jansen30 Jun

Zoektocht in berm A28 naar kitten die uit auto viel https://t.co/rD4K17RmVr

liesbeth_jansen@liesbeth_jansen28 Jun

@Politie_Tilburg @Politie En Jeugdzorg houdt nooit op ! Met liegen bij de rechter over de rug van een kind bijvoor… https://t.co/h7cieLpBT4

liesbeth_jansen@liesbeth_jansen28 Jun

@DebbievanReenen @corjapin @Politie_Tilburg @Politie Duidelijk zelf nooit te maken gehad met de praktijken en leugens van Jeugdzorg.

liesbeth_jansen@liesbeth_jansen12 Sep

Zo is het maar net! @liesbethvanderp pleit om juist nu te investeren in kwaliteit en niet alleen in de buitenkant v… https://t.co/ZvmHYelMZl

liesbeth_jansen@liesbeth_jansen10 Jun

@JaapJDeVries geen idee waar deze boodschap vandaan komt, niet door mij gepost. Ik ga op onderzoek wie wel.

liesbeth_jansen@liesbeth_jansen09 Jun

Bijna 31 ik tprocent van de Amsterdammers hwzmoeeft schulden https://t.co/ZAOYZTzse3 via @parool's ara d fez zweers sta a ex z te da z z