• /files/pro/i_0217/hetdorparnhemdoepelstrijkers.jpg
  • /files/pro/i_0217/hetdorparnhem.jpg

Het Dorp Arnhem

Een doorbraak in de zorgarchitectuur, waarin de ambities zelfredzaamheid, circulair bouwen, duurzaamheid en adaptief bouwen worden verwezenlijkt, dat betekent volgens mogelijkmaker Hans Pepers (zorgorganisatie Siza) de verbouwing van Het Dorp in Arnhem.

Mogelijkmaker Hans Pepers sprak tijdens Nederlandwordtanders/Live #5 in de New World Campus in Den Haag over Het Dorp Arnhem binnen het thema circulair bouwen. Het Dorp is de eerste woongemeenschap in Nederland voor mensen met een beperking, gebouwd met het geld dat de eerste grote televisie-inzamelingsactie in de Nederlandse geschiedenis vijftig jaar geleden opleverde - "Open Het Dorp" - en staat nu aan de vooravond van een innovatieve revitalisatie.

mogelijkmakers

hanspepers.jpg

Hans Pepers

Hans Pepers is manager van de afdeling vastgoed Siza, dat zorg en dienst verleent aan mensen met een handicap, en is eigenaar van Hans Pepers Advies. Hij werkt bij Siza onder andere aan de herontwikkeling Het Dorp, een bijzondere in Arnhem voor mensen met een ernstige lichamelijke of meervoudige handicap. Pepers heeft een achtergrond in bouwkunde en bestuurskunde en werkte bij onder meer als planontwikkelaar bij Dura Bouw Houten en als ontwikkelingsmanager bij CRA vastgoed.

project

Het Dorp Arnhem

website

http://www.siza.nl/Zorg-en-Dienstverlening

social media