• /files/pro/i_0150/DSCN3866.jpg
  • /files/pro/i_0150/130628openbare_28edit_29_20__20093.jpg
  • /files/pro/i_0150/DSCN3497e_s_e.jpg
  • /files/pro/i_0150/DSCN3506e_s_e.jpg
  • /files/pro/i_0150/DSCN3730_KLIEN.jpg

'Greening' the City

Mini Golf at the Harbour Club parking lot.
Hoe kunnen we leven brengen in de ‘stedelijke woestijn’?

'Greening' the City

In de stad zijn verrassende open plekken ontstaan; er is gesloopt, maar de bouw werd uitgesteld.

Ook in het Cruquiusgebied in Amsterdam stokte de ontwikkeling. Eén van de braakliggende terreinen ligt naast de succesvolle Harbour Club.

Dit kavel lijkt leeg maar blijkt toch in gebruik: het is een parkeerplaats. Met prachtige auto’s. Overdag een weidse vlakte, ’s avonds een vol wagenpark”¦

Hoe kunnen we dit veld activeren? Hoe kunnen we synergie bereiken met de Harbour Club?

‘Greening the City’ rolt negen ‘putting greens’ uit op een zodanige manier dat er op het terrein zowel geput als geparkeerd kan worden. Geen Midget Golf, maar Mini Golf!

Definition:
The green, or putting green, is the culmination of a golf hole, where the flagstick and hole are located. Getting the golf ball into the hole on the putting green is the object of the game of golf.

Deze tijdelijke interventie is onderdeel van het project “Ontwerp als activator van de openbare ruimte”. Carolien Ligtenberg (coördinator van Platform Openbare Ruimte en daarnaast ook team Nederlandwordtanders) vroeg drie bureaus om op drie verschillende locaties een ruimtelijke interventie te doen. Naast NL doet AYUU een interventie in Overtoomseveld, Amsterdam en space&matter op het Groenoordterreinterrein in Leiden.

tijdelijke openbare ruimte

NL_Kamiel_Klaasse_BW.jpg