• /files/pro/i_0240/grannysfinestslider.jpg
  • /files/pro/i_0240/Boskapt.jpg
  • /files/pro/i_0240/DSC3328NEW.jpg

Granny's Finest

Uit [[http://www.samentegeneenzaamheid.nl/sites/wte/files/attachments/week_tegen_eenzaamheid_brochure_signaleren_en_aanpak_van_eenzaamheid_vu.pdf
onderzoek]] blijkt dat een derde van de Nederlanders zich eenzaam voelt. Dat zijn zeker niet alleen ouderen, maar deze groep is onder meer door het verlies van de partner, een kleiner wordend netwerk en minder contacten in de buurt wel kwetsbaar. Verschillende generaties zouden elkaar kunnen helpen.

De actuele kennis en vaardigheden van jongere generaties die volop in het werkende leven staan en de expertise en ervaring van de ouderen kunnen elkaar versterken, terwijl tijdens dat proces de eenzaamheid bestreden wordt. Bovendien kunnen hier prachtige producten uit voortkomen, zoals ‘Granny’s Finest’ en de 'Motion Bench' van Samira Boon laten zien.

Granny’s Finest
Granny’s Finest voorkomt en bestrijdt de eenzaamheid onder senioren door het organiseren van wekelijkse handwerkclubs, en combineert dat met een versterking van de vaardigheden van verschillende generaties. In samenwerking met de ‘grannies’ ontwikkelen jonge ontwerpers - die op de hoogte zijn van de laatste trends op het gebied van kleur, materiaal en vormgeving - patronen voor mode- en interieuraccessoires.

‘Designed by the new, handmade by the best, worn by the greatest.’
De grannies zijn ervaren vakvrouwen; het ambacht van het handwerken is hen met de paplepel ingegoten. Van hoogwaardige garens breien en haken ze met liefde de mooiste producten. Dragers van Granny’s Finest lopen er niet alleen warm bij, maar maken het ook mogelijk dat senioren elkaar wekelijks kunnen blijven ontmoeten. Bovendien bevat ieder product een persoonlijk berichtje van de maakster, waardoor de drager met haar in contact kan komen.
Meer informatie: www.grannysfinest.com

Nederlandwordtanders haalt in het dossier WHO CARES een aantal inspirerende voorbeelden aan die aanzetten tot nadenken in vernieuwende concepten. Granny’s Finest en de Motion Bench zijn voorbeelden van de samenwerkende generaties. Zie voor de andere thema’s en voorbeelden: gebouwen/ Knarrenhof; openbare ruimte/ Pokémon; platforms en apps/ Mantelaar; zorgpartijen/ Buurtzorg.

WHO CARES