/files/pro/i_0229/Drijvendpark.jpg

Drijvend park

Europa’s eerste drijvende park komt in Rotterdam. Thieme Haddeman lanceerde onlangs het plan, gemaakt in opdracht van Rijkswaterstaat en de Gemeente Rotterdam.

Tieme Haddeman vertelde tijdens Live#6 Meerwaarden! op 8 december meer over het drijvende eiland in Rotterdam‏ en ecologische meerwaarden.

Het drijvende eiland van 300 m2 komt in het Buizengat in Kralingen te liggen, een van de binnenhavens van Rotterdam. Het eiland heeft als doel de waterkwaliteit en daarmee de vishabitat en microfauna te verbeteren en zorgt voor een vergroening van de havengebieden.

meerwaarden

tiemehaddeman.jpg

Tieme Haddeman

Tieme Haddeman (Vlaardingen, 1982) is eigenaar van Urban Green en Urban Wetlands. Urban Green richt zich vanuit breed perspectief op de realisatie van meer groen in de stad, door zich te manifesteren als spin in het web, te zorgen voor de samenwerking tussen betrokkenen en belanghebbenden en tegelijkertijd een kritisch oog op het eindproduct te houden. ‘Het verbeteren van de ruimtelijke ordening door de inbreng van meer groen zorgt ook voor een verbetering van de sociale kwaliteit.’ Tieme Haddeman volgde de opleiding Tuinarchitectuur en Landschapsinrichting in Velp, oefende verschillende technische beroepen uit en ontwikkelde zich tot een tuinarchitect met een passie voor kunst en vormgeving en een goed technisch inzicht.

project

Drijvend park

website

http://urban-green.nl

weblog

http://www.tieme.nl

social media