• /files/pro/i_0246/2opstellingdomuskoffer.jpg
  • /files/pro/i_0246/1opstellingdomuskoffer.jpg
  • /files/pro/i_0246/prodproductiedomuskoffer.jpg
  • /files/pro/i_0246/plaatsingdomuskoffer.jpg

Domuskoffer

Volgens de makers van de Domuskoffer moet de vastgoedmarkt anticiperen op de dynamische ontwikkelingen van de maatschappij en duurzaam omgaan met de miljoenen vierkante meters aan leegstaande gebouwen. Zij ontwierpen een meubelelement met geïntegreerde voorzieningen en introduceren daarmee een adequate oplossing voor een bekend transformatieprobleem: de installatietechniek en infrastructuur.

De Domuskoffer kreeg een eervolle vermelding in de categorie transformatie van de prijsvraag A Home away from Home. Na de prijsuitreiking hebben de ontwerpers het product aan de markt gepresenteerd, zijn een aantal optimalisaties doorgevoerd en is het product onder de werktitel ‘OpTie’ gehonoreerd met een EFRO subsidie, voor onder meer de verdere industriële ontwikkeling. Op dit moment zijn er verschillende verkenningen en onderhandelingen gaande met belangstellenden en afnemers die het product (seriematig) willen afnemen.

Over de Domuskoffer:
Mobiele en betaalbare oplossing
Domuskoffer is een vernieuwend product, dat voortvloeide uit het NovéFlex®-project. Het is de mobiele en betaalbare oplossing om binnen een korte tijd een (semi permanente) woning te realiseren. Het is geschikt om huisvesting te creëren voor kleine huishoudens en biedt kansen om eenvoudig, snel én goedkoop leegstaande gebouwen weer in gebruik te nemen. Domuskoffer is een woonmachine, waarin de installaties en apparaten voor huishoudelijk gebruik zijn geïntegreerd tot één geheel. Door de slimme integratie van installatiewerk in het meubel, is het niet meer nodig om het gebouw bouwtechnisch aan te pakken: verbouwen hoeft dus niet meer.

Woonmachine op maat
De Domuskoffer wordt geleverd met de door de gebruiker gewenste functionaliteiten en uitvoering. De woonmachine wordt eenvoudig aangesloten met de bijgeleverde ‘navelstreng’ en is direct na aansluiting voorzien van aan- en afvoer van water en elektriciteit. Binnen een paar uur kan een ruimte worden gecreëerd die bewoonbaar is voor jong en oud. De Domuskoffer woonmachines bestaan uit een keuken, een badkamer én klimaatinstallaties voor een ruimte van ca 100m3 Daarnaast bevat de oplossing ook de verlichting, domotica en AV-ict voorzieningen zoals wifi en televisie.

Bekijk meer informatie over de prijsvraag A Home away from Home, inzendingen, winnaars en het jurycommentaar op www.ahomeawayfromhome.nl

A Home away from Home

wardozw.jpg

Wardo Tieman

Wardo Tieman is oprichter en directeur-eigenaar van projektburo Tieman en realiseerde tientallen projecten. Met zijn ervaring en idealen als manager en ideeëngenerator werkt hij passioneel aan het oplossen van complexe huisvestingsvraagstukken. Actueel is het project NovéFlex, gebaseerd op zijn visie van VASTgoed naar FLEXgoed, doeltreffend en pragmatisch teamwork dat anticipeert op maatschappelijke ontwikkelingen. Daaruit vloeide de Domuskoffer voort, dat een eervolle vermelding kreeg in de categorie transformatie van de prijsvraag A Home away from Home.

project

Domuskoffer

website

http://www.noveflex.nl/

social media

Wardo Tieman op twitter

NoveFlex@NoveFlex25 Jan

Zaterdag stonden we met Novéflex in de #Trouw. Een leuk artikel geschreven door Robert Visscher. Meer informatie... https://t.co/fEAL46IuVw