/files/pro/i_0172/ArnhemBartokbeeldbijsnij.jpg

Arnhem Bartok

Het ontwerp voor de Bartoklocatie laat volgens Barcode een opvallende eigentijdse architectuur zien dat het plein rond het recent geopende Rozet Kenniscluster verder definieert en opwaardeert tot een van de nieuwe aantrekkelijke bestemmingen in de stad.

Presentatie Nederlandwordtanders/Live #1

Dirk Peters sprak tijdens de bijeenkomst Nederlandwordtanders/Live #1 Internationaal op 10 april in Den Haag over Arnhem Bartok.

Arnhem Bartok

"De architectuur vormt een subtiele ruimtelijke dialoog tussen de pittoreske bebouwing van de historische binnenstad en de grotere bouwblokken van de wederopbouw periode. Hiermee is het ontwerp een succesvol voorbeeld voor een moderne centrum –en binnenstedelijke herontwikkelingsopgaven in Nederland. Het gevelontwerp heeft een duidelijke eigen identiteit en een rijke diversiteit van elementen die de context op een innovatieve manier weerspiegelen waardoor het relatief grote bouwblok een aangename menselijke maat meekrijgt."

Binnenkort meer over dit project.

internationaal

dirkpeters.jpg

Dirk Peters

Dirk Peters (Nijmegen, 1976) is oprichter/partner van Barcode Architects. Momenteel werkt hij aan verschillende ambitieuze ontwerpopgaven in Nederland, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland en China. Zo leidt hij onder meer het prestigieuze Stadscampusproject (150.000 m2) voor de binnenstedelijke herontwikkeling van de werkplaats in Tilburg, Het Metterswane Hotel in Nijmegen (40.000m2), de recente ontwerpen voor de nieuwe universiteit van Fribourg (CH) en het hoofdkantoor van Adidas in Duitsland. Eerder was hij verantwoordelijk voor kenmerkende ontwerpen als de ‘Taiwan Tower’ in Taichung, de Bibliotheek in Ljubljana, het ontwerp voor het Duurzaamheidsmuseum in Friesland en het spraakmakende ontwerp voor de Bibliotheek BMVR in Caen in samenwerking met OMA.

project

Arnhem Bartok

website

http://www.barcodearchitects.com