• /files/nws/i_0079/elinestrijkerscuratorenoverleg.jpg
  • /files/nws/i_0079/maartenclaassencuratorenoverleg.jpg
  • /files/nws/i_0079/zijmetons.jpg
  • /files/nws/i_0079/MissBehaveGijsFrielingLR.jpg
  • /files/nws/i_0079/annemiekeroobeekcuratorenoverleg.jpg
  • /files/nws/i_0079/curatorenoverlegLive2.jpg

Tweede Live bijeenkomst

Nederland wordt Anders
Nederlandwordtanders 11 Sep '14

Op 11 september wordt de bijeenkomst Nederlandwordtanders/Live #2 Nationaal gehouden in Den Haag. Inmiddels heeft een groot aantal ruimtelijke vernieuwers en sleutelfiguren uit onder meer de (gemeentelijke) politiek, het opdrachtgeversveld, bouwers, woningcorporaties en het bedrijfsleven zich aangemeld. Het belooft wederom een inspirerende bijeenkomst te worden.

Deze zomer kwamen de curatoren van Live #2 voor de eerste keer bijeen. Tijdens de bijeenkomstenreeks duiden en concretiseren elke keer weer nieuwe curatoren en professionals de veranderingen, om de contouren van de nieuwe (Nederlandse) bouwcultuur voelbaar, scherper en overdraagbaar te maken.

De curatoren zijn dit keer: Annemieke Roobeek (oa Nyenrode, MeetingMoreMinds, Refill), Ine Gevers (curator/schrijver/activist), Eline Strijkers (Doepel Strijkers), Maarten Claassen (Waternet) en Petra Rutten (Heijmans). Zij zullen niet alleen zelf hun visie ten aanzien van Nederlandwordtanders in nationale context toelichten, maar hebben ook ieder twee nieuwe (ruimtelijke) professionals met voorbeeldstellende projecten aangedragen. Elies Koot (Kondor Wessels Vastgoed), Eva Gladek (Metabolic), Fascal Hukker (Enbiun), Hedwig Heinsman (DUS Architects), Lara van Druten (The Waste Transformers), kunstenaars Martijn Engelbregt en Melanie Bonajo, Timo de Rijk (TU Delft/VU/Universiteit Leiden), Nico Tillie (Gemeente Rotterdam/TU Delft) en Robert Winkel (Mei architects) zullen tijdens de bijeenkomst een korte pitch van vijf minuten houden.

Live bijeenkomsten
Nederlandwordtanders verkent al enige tijd de contouren van de nieuwe bouwcultuur en illustreert aan de hand van concrete projecten en vernieuwende professionals. Dit jaar organiseren wij onder meer de besloten bijeenkomstenreeks Nederlandwordtanders/Live, waar wij de veranderaars uit het netwerk van Nederlandwordtanders graag in verbinding brengen met sleutelfiguren die verandering daadwerkelijk kunnen uitvoeren.

30 oktober: Nederlandwordtanders/Live #3 NU
De eerste Live bijeenkomst had als thema Internationaal en is op 10 april gehouden aan de Bezuidenhoutseweg 30 in Den Haag. In het dossier Internationaal zijn de presentaties en projecten terug te vinden. De tweede Live bijeenkomst vindt op 11 september plaats, van 17.00-20.00 uur, op dezelfde locatie. Op 30 oktober organiseren wij de derde bijeenkomst: Nederlandwordtanders/Live #3 NU.

Live#2 zit inmiddels vol. Heeft u dit keer geen uitnodiging ontvangen en vindt u dat u bij de volgende bijeenkomst niet mag ontbreken? Stuur ons dan een mail: info@nederlandwordtanders.nl

nationaal

amsterdamrooftopnwa1.jpg

Kom op 25 september het dak op

Amsterdam20 Aug '14

Op 25 september is het dak van de Old School Amsterdam het toneel voor het ROOFTOP FESTIVAL. Amsterdam Rooftop Solutions, nu een half jaar onderweg, deelt dan graag de eerste resultaten met u tijdens een uitgebreid, interactief programma.

meer...

IABRintroductienederlandwordtandersruimt.jpg

Inspirerende praktijkvoorbeelden

Rotterdam10 Jun '14

Buiten schitterend weer als opmaat naar het Pinksterweekend, binnen luisterde een volle zaal belangstellenden op vrijdagmiddag 6 juni naar het programma van Nederlandwordtanders ism RUIMTEVOLK op de IABR.

meer...

ws3WeekvanhetLegegebouwJohannesvanAssem0.jpg

Week van het Lege Gebouw

De Haag28 May '14

"De Week van het Lege Gebouw bereidt studenten voor op de nieuwe werkpraktijk, door de zoektocht naar nieuwe ideeën en het oprekken van de geest", aldus Rijksbouwmeester Frits van Dongen

meer...

SurfdorpFASTnederlandwordtandersthinkfas.jpg

Op de golven van tijdelijk naar permanent

Scheveningen22 May '14

Voor de echte surfcultuur hoef je niet naar het buitenland. In Scheveningen is surfdorp F.A.S.T. (Free architecture surf terrain) de hotspot voor surfers en skaters. In de komende weken zal er duidelijkheid komen over het nieuwe seizoen van dit tijdelijke initiatief. Is tijdelijk het nieuwe permanent?

meer...

TijdUtrecht.jpg

De stad de toekomst

Utrecht21 May '14

Op zaterdag 24 en zondag 25 mei vormen negen ontmoetingsplekken in Utrecht het festivalterrein van DE STAD DE TOEKOMST.

meer...

highlineNY.jpg

Werken aan de duurzame stad

19 May '14

Op 6 juni organiseren Nederlandwordtanders en RUIMTEVOLK tijdens de Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam de bijeenkomst ‘Werken aan de duurzame stad. Hoe gemeentelijke ambities en initiatieven uit de praktijk elkaar ontmoeten’ in de Kunsthal in Rotterdam, van 13.00 uur tot 16.00 uur. Het programma is nu bekend.

meer...

diversiteitvanleegstand.jpg

Diversiteit van leegstand

Rotterdam12 May '14

In het kader van de Internationale Architectuur Biennale Rotterdam (IABR) organiseert het College van Rijksadviseurs het symposium 'De diversiteit van de leegstand', op 24 juni van 9.00 tot 13.00 uur in de Kunsthal in Rotterdam.

meer...

vogelvluchtinternationaal.jpg

Inspirerende eerste Live bijeenkomst

Den Haag11 Apr '14

Vijftien pitches van vijf minuten, bevlogen sprekers, een enthousiast publiek en daadkrachtige ontmoetingen. De bijeenkomst Nederlandwordtanders/Live Internationaal, gehouden op 10 april in Den Haag, was een groot succes.

meer...

IABR1.jpg

Bijeenkomst RUIMTEVOLK en Nederlandwordtanders IABR

Rotterdam03 Apr '14

RUIMTEVOLK en Nederlandwordtanders presenteren op vrijdagmiddag 6 juni gezamenlijk de bijeenkomst ‘Werken aan de duurzame stad. Hoe gemeentelijke ambities en initiatieven uit de praktijk elkaar ontmoeten’ in de Rotterdamse Kunsthal.

meer...

oh_darling.png

Nederlandwordtanders Internationaal

Den Haag05 Mar '14

Tijdens de bijeenkomstenreeks Nederlandwordtanders/Live willen wij de vernieuwers uit het netwerk van Nederlandwordtanders graag in verbinding brengen met sleutelfiguren die verandering daadwerkelijk kunnen uitvoeren. Op 10 april geven wij de aftrap in Den Haag, met het thema Internationaal.

meer...