/files/nws/i_0038/NWA_18042013_merlijnmichon_1721.jpg

Toffe huurders

MarcusFernhoutCodum.jpg
Marcus Fernhout 14 Jun '13

In juni 2013 verscheen het VG-Visie magazine over samenwerken aan innovatie, met een uitgebreide bijdrage van Nederlandwordtanders. Hier de originele bijdrage van Marcus Fernhout, met een quote van Jaap Schoufour (hoofd Bureau Broedplaatsen gemeente Amsterdam).

Vastgoed is bijna een noodzakelijk kwaad. Het zijn de toffe huurders die het verschil maken. Huurders die passie hebben, risico’s willen nemen en gericht zijn op nieuwe samenwerking. In ons eerste complex, de herontwikkeling van Delftseplein 36 in Rotterdam, zaten wij na goede gesprekken en via-via-contacten in drie weken vol. Daarna volgden in Rotterdam onder meer het Schieblock, met vooral architecten en stedenbouwkundigen, en Zomerhof met jonge kunstenaars.

Met het A-lab in Amsterdam Overhoeks, het negende complex dat wij in juli 2013 openen, weten wij high potentials, bedrijven en onderwijsinstellingen uit de media-technologie aan te trekken. De werving en selectie van huurders, inmiddels ruim 500 verdeeld over al onze complexen, is onze kracht. Dat wij ruwe gebouwen met minimale middelen weer gereed maken voor tijdelijk gebruik, zonder format of geforceerd Codum-sausje, is bijna een gegeven voor ons.

Het A-lab in het Grootlaboratorium op het voormalige Shell-terrein markeert een nieuwe fase in de herontwikkeling. Hier zullen wij, samen met Bureau Broedplaatsen (gemeente Amsterdam), Topteam Creative Industries, de aanjager van de game-industrie Dutch Game Garden, Stichting NexusLabs Foundation (met onder meer als deelnemers KPMG en MIT) en het crossmedia netwerk iMMovator een totale waardeketen rondom mediatechnologie weten te realiseren: van onderwijs, kennisinstellingen, zzp-ers tot internationaal bedrijfsleven. Zo ontstaat een soort microkosmos. Nu nog rondom werk en onderwijs, maar misschien na verloop van tijd ook met wonen en recreatie.

En dat brengt mij tot de vraag naar de reguliere commerciële vastgoedwereld: hoe denkt u bezieling in gebouwen te brengen?


Marcus Fernhout is oprichter van CODUM. Uit eigen nood geboren huurt en verhuurt hij op meerdere locaties leegstaand vastgoed aan andere creatieve ondernemers.

Bekijk hier het project: A-lab

Quote

Marcus Fernhout slaagt erin om de expertise op het gebied van bouwkunde, financiering, programmering, beheer en zijn contacten met de gemeente in één hand te houden, de juiste huurders te vinden en investeringen grotendeels zelf te financieren. Wij stellen ons daarbij op als ‘mogelijkmakers’, met expertise, procesmanagement, financiering en netwerken.” Jaap Schoufour (hoofd Bureau Broedplaatsen gemeente Amsterdam)

herbestemming

Overijssel_anders_bestemmen.jpg

Nederlandwordtanders Quiz

Amsterdam04 Jun '13

Hoe verandert de ruimtelijke sector in Nederland. En welke vernieuwende initiatieven zijn er al? De Nederlandwordtanders Quiz geeft antwoord op al uw vragen! Woensdag 5 juni 15.30 uur, hal 10, stand 2025 (RGD), RAI Amsterdam.

meer...

HAKA_Doepel_Strijkers_Ralph_Kamena.jpg

Nederlandwordtanders op de Provada

Amsterdam03 Jun '13

Nederlandwordtanders laat van zich horen op de Provada!
In een debat op 4 juni (11.00 uur), een uitgebreid artikel in het magazine VGVisie en een uitdagende quiz op 5 juni (15.30 uur).

meer...

NWA_18042013_merlijnmichon_1756.jpg

#4 Herbestemming en activatie

Amsterdam18 Apr '13

'Activatie is de testsite van de ruimtelijke professional.'
Herbestemming gaat over meer dan alleen maar oude stenen...

meer...

041513_Frank_Michelangelo.jpg

De Michelangelo 'touch'

Amersfoort15 Apr '13

Frank Strolenberg van het Nationaal Programma Herbestemming van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoedover over herbestemming en daadwerkelijk contact maken.

meer...

NWA_210313_merlijnmichon_9299_kopie.jpg

#3 Lentebijeenkomst

Amsterdam21 Mar '13

'Groei krimpt en krimp groeit’. Met dit thema luidde Nederlandwordtanders de lente in...

meer...

nwa_140213_merlijnmichon_5522_kopie.jpg

#2 Valentijnsbijeenkomst

Amsterdam14 Feb '13

Nederlandwordtanders wil krachten bundelen. Hoog tijd om elkaar wat beter te leren kennen...

meer...

LanceringNederlandwordtanders_01.jpg

#1 De lancering

Amsterdam17 Jan '13

Een spannende tocht over het IJ. Het is half januari, en het is bar koud...

meer...

lanceringnederlandwordtanders_web.jpg

Nederlandwordtanders platform!

Amsterdam16 Jan '13

Rijksbouwmeester Frits van Dongen en team Nederlandwordtanders lanceren op 17 januari het nieuwe Nederlandwordtanders platform in de Shelltoren in Amsterdam.

meer...