• /files/nws/i_0083/nwalive3kt.jpg
  • /files/nws/i_0083/nederlandwordtanderslive3sd.jpg
  • /files/nws/i_0083/nederlandwordtanderslive3groene.jpg
  • /files/nws/i_0083/nwalive3sb.jpg
  • /files/nws/i_0083/nederlandwordtanderslive3hal.jpg
  • /files/nws/i_0083/nederlandwordtanderslive3wv.jpg
  • /files/nws/i_0083/nederlandwordtanderslive3fvd.jpg
  • /files/nws/i_0083/nederlandwordtanderslive3entree.jpg

NU online

Nederland wordt Anders
Nederlandwordtanders 31 Oct '14

Op 30 oktober bood Nederlandwordtanders in Den Haag opnieuw het podium aan vooraanstaande curatoren en vernieuwende projecten, tijdens Nederlandwordtanders/Live #3 NU. Met een volle zaal en afwisselend programma was het wederom een inspirerende en geslaagde bijeenkomst, de video's en de bijlage van De Groene Amsterdammer (onderaan dit bericht na te lezen) staan nu online.

Carolien Ligtenberg (bureau ZWIRT) leidde de avond namens Team Nederlandwordtanders in en lichtte het denkraam van Nederlandwordtanders toe.

Rijksbouwmeester Frits van Dongen nam het eerste exemplaar van de speciale bijlage van De Groene Amsterdammer in ontvangst en gaf antwoord op een aantal prangende vragen.

Curatoren Yvonne Franquinet, Sander Groet, Henk Ovink, Bart Parmet en Xandra Schutte presenteerden tijdens Live 3 niet alleen hun eigen visie ten aanzien van Nederlandwordtanders in de huidige context, maar droegen ook ieder twee nieuwe (ruimtelijke) professionals met voorbeeldstellende projecten. Saskia Beer (Glamourmanifest), Matthijs Bouw (One Architecture), Steven Delva (Delva Landscape Architects), Ewald Engelen (De Groene Amsterdammer), Gepke Heun (H+N+S), Stijn Koole (Bosch Slabbers), Kristian Koreman (ZUS), Howard Roark (The Fountain Head), Jolijn Valk (Urban Echoes) en Wouter Valkenier (Studio Valkenier). De video's zijn te vinden in het dossier NU.

Bekijk de bijlage van De Groene Amsterdammer

Tijdens de bijeenkomst is een speciale bijlage van De Groene Amsterdammer gepresenteerd, geheel gewijd aan Nederlandwordtanders. Met bijdragen van gastredacteuren als Ewald Engelen, Henk Ovink en Floor Milikowski biedt de bijlage een voorwaartse en overstijgende blik op de veranderingen in de ruimtelijke sector en de nieuwe ontwerpcultuur die zich aftekent. Bekijk hier de bijlage:

DeGroeneAmsterdammerNederlandwordtanders.pdf

Nederlandwordtanders/Live #3 NU: met dank aan alle curatoren, sprekers, gasten, DPI Animationhouse, GIT Audiovisueel, Bewaakt&Bewoond, kok Joost Nieuwenbrug en kompanen, Enbiun, fotograaf Merlijn Michon en Team Nederlandwordtanders mmv Maurits de Bruijn, Robbin Knuivers en Bram van der Hulst

NU

ademinademuit.jpg

Nederlandwordtanders NU

Den Haag30 Oct '14

Op 30 oktober aanstaande biedt Nederlandwordtanders in Den Haag opnieuw het podium aan vooraanstaande curatoren en vernieuwende projecten, tijdens Nederlandwordtanders/Live #3 NU.

meer...

live2nederlandwordtanderselies.jpg

Live#2 online

Den Haag12 Sep '14

Wij kijken terug op een inspirerende tweede Live bijeenkomst!
Bevlogen sprekers, een volle zaal en daadkrachtige ontmoetingen. De gefilmde bijdragen van de sprekers zijn terug te vinden in het dossier Nationaal.

meer...

zijmetons.jpg

Tweede Live bijeenkomst

Den Haag11 Sep '14

Op 11 september wordt de bijeenkomst Nederlandwordtanders/Live #2 Nationaal gehouden in Den Haag. Inmiddels heeft een groot aantal ruimtelijke vernieuwers en sleutelfiguren uit onder meer de (gemeentelijke) politiek, het opdrachtgeversveld, bouwers, woningcorporaties en het bedrijfsleven zich aangemeld. Het belooft wederom een inspirerende bijeenkomst te worden.

meer...

amsterdamrooftopnwa1.jpg

Kom op 25 september het dak op

Amsterdam20 Aug '14

Op 25 september is het dak van de Old School Amsterdam het toneel voor het ROOFTOP FESTIVAL. Amsterdam Rooftop Solutions, nu een half jaar onderweg, deelt dan graag de eerste resultaten met u tijdens een uitgebreid, interactief programma.

meer...

IABRintroductienederlandwordtandersruimt.jpg

Inspirerende praktijkvoorbeelden

Rotterdam10 Jun '14

Buiten schitterend weer als opmaat naar het Pinksterweekend, binnen luisterde een volle zaal belangstellenden op vrijdagmiddag 6 juni naar het programma van Nederlandwordtanders ism RUIMTEVOLK op de IABR.

meer...

ws3WeekvanhetLegegebouwJohannesvanAssem0.jpg

Week van het Lege Gebouw

De Haag28 May '14

"De Week van het Lege Gebouw bereidt studenten voor op de nieuwe werkpraktijk, door de zoektocht naar nieuwe ideeën en het oprekken van de geest", aldus Rijksbouwmeester Frits van Dongen

meer...

SurfdorpFASTnederlandwordtandersthinkfas.jpg

Op de golven van tijdelijk naar permanent

Scheveningen22 May '14

Voor de echte surfcultuur hoef je niet naar het buitenland. In Scheveningen is surfdorp F.A.S.T. (Free architecture surf terrain) de hotspot voor surfers en skaters. In de komende weken zal er duidelijkheid komen over het nieuwe seizoen van dit tijdelijke initiatief. Is tijdelijk het nieuwe permanent?

meer...

TijdUtrecht.jpg

De stad de toekomst

Utrecht21 May '14

Op zaterdag 24 en zondag 25 mei vormen negen ontmoetingsplekken in Utrecht het festivalterrein van DE STAD DE TOEKOMST.

meer...

highlineNY.jpg

Werken aan de duurzame stad

19 May '14

Op 6 juni organiseren Nederlandwordtanders en RUIMTEVOLK tijdens de Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam de bijeenkomst ‘Werken aan de duurzame stad. Hoe gemeentelijke ambities en initiatieven uit de praktijk elkaar ontmoeten’ in de Kunsthal in Rotterdam, van 13.00 uur tot 16.00 uur. Het programma is nu bekend.

meer...

diversiteitvanleegstand.jpg

Diversiteit van leegstand

Rotterdam12 May '14

In het kader van de Internationale Architectuur Biennale Rotterdam (IABR) organiseert het College van Rijksadviseurs het symposium 'De diversiteit van de leegstand', op 24 juni van 9.00 tot 13.00 uur in de Kunsthal in Rotterdam.

meer...