Nederlandwordtanders NU

Nederland wordt Anders
Nederlandwordtanders 30 Oct '14

Op 30 oktober aanstaande biedt Nederlandwordtanders in Den Haag opnieuw het podium aan vooraanstaande curatoren en vernieuwende projecten, tijdens Nederlandwordtanders/Live #3 NU.

Tijdens de bijeenkomstenreeks Nederlandwordtanders/Live duiden en concretiseren elke keer weer nieuwe curatoren en professionals de veranderingen, om de contouren van de nieuwe (Nederlandse) bouwcultuur voelbaar, scherper en overdraagbaar te maken. Curatoren Yvonne Franquinet, Sander Groet, Henk Ovink, Bart Parmet en Xandra Schutte zullen op 30 oktober niet alleen zelf hun visie ten aanzien van Nederlandwordtanders in de huidige context toelichten, maar zullen ook ieder twee nieuwe (ruimtelijke) professionals met voorbeeldstellende projecten aangedragen. Dat zijn Saskia Beer (Glamourmanifest), Matthijs Bouw (One Architecture), Steven Delva (Delva Landscape Architects), Ewald Engelen (De Groene Amsterdammer), Gepke Heun (H+N+S), Stijn Koole (Bosch Slabbers), Kristian Koreman (ZUS), Howard Roark (The Fountain Head), Jolijn Valk (Urban Echoes) en Wouter Valkenier (Studio Valkenier).

Presentatie speciale bijlage
Tijdens de bijeenkomst wordt een speciale bijlage van De Groene Amsterdammer gepresenteerd, geheel gewijd aan Nederlandwordtanders. Met bijdragen van gastredacteuren als Ewald Engelen, Henk Ovink en Floor Milikowski biedt de bijlage een voorwaartse en overstijgende blik op de veranderingen in de ruimtelijke sector en de nieuwe ontwerpcultuur die zich aftekent.

Live bijeenkomsten
Nederlandwordtanders verkent al enige tijd de contouren van de nieuwe bouwcultuur en illustreert aan de hand van concrete projecten en vernieuwende professionals. Dit jaar organiseren wij onder meer de besloten bijeenkomstenreeks Nederlandwordtanders/Live, waar wij de veranderaars uit het netwerk van Nederlandwordtanders graag in verbinding brengen met sleutelfiguren die verandering daadwerkelijk kunnen uitvoeren. Inmiddels zijn er twee succesvolle bijeenkomsten geweest. Zie voor meer informatie: dossier Internationaal en dossier Nationaal.

Nederlandwordtanders/Live#3 NU wordt op 30 oktober gehouden aan de Bezuidenhoutseweg 30 in Den Haag, van 17.00 tot 20.00 uur. Heeft u na 10 oktober nog geen persoonlijke uitnodiging ontvangen en vindt u dat u niet mag ontbreken bij de bijeenkomst? Stuur ons dan een mail: info@nederlandwordtanders.nl

NU

live2nederlandwordtanderselies.jpg

Live#2 online

Den Haag12 Sep '14

Wij kijken terug op een inspirerende tweede Live bijeenkomst!
Bevlogen sprekers, een volle zaal en daadkrachtige ontmoetingen. De gefilmde bijdragen van de sprekers zijn terug te vinden in het dossier Nationaal.

meer...

zijmetons.jpg

Tweede Live bijeenkomst

Den Haag11 Sep '14

Op 11 september wordt de bijeenkomst Nederlandwordtanders/Live #2 Nationaal gehouden in Den Haag. Inmiddels heeft een groot aantal ruimtelijke vernieuwers en sleutelfiguren uit onder meer de (gemeentelijke) politiek, het opdrachtgeversveld, bouwers, woningcorporaties en het bedrijfsleven zich aangemeld. Het belooft wederom een inspirerende bijeenkomst te worden.

meer...

amsterdamrooftopnwa1.jpg

Kom op 25 september het dak op

Amsterdam20 Aug '14

Op 25 september is het dak van de Old School Amsterdam het toneel voor het ROOFTOP FESTIVAL. Amsterdam Rooftop Solutions, nu een half jaar onderweg, deelt dan graag de eerste resultaten met u tijdens een uitgebreid, interactief programma.

meer...

IABRintroductienederlandwordtandersruimt.jpg

Inspirerende praktijkvoorbeelden

Rotterdam10 Jun '14

Buiten schitterend weer als opmaat naar het Pinksterweekend, binnen luisterde een volle zaal belangstellenden op vrijdagmiddag 6 juni naar het programma van Nederlandwordtanders ism RUIMTEVOLK op de IABR.

meer...

ws3WeekvanhetLegegebouwJohannesvanAssem0.jpg

Week van het Lege Gebouw

De Haag28 May '14

"De Week van het Lege Gebouw bereidt studenten voor op de nieuwe werkpraktijk, door de zoektocht naar nieuwe ideeën en het oprekken van de geest", aldus Rijksbouwmeester Frits van Dongen

meer...

SurfdorpFASTnederlandwordtandersthinkfas.jpg

Op de golven van tijdelijk naar permanent

Scheveningen22 May '14

Voor de echte surfcultuur hoef je niet naar het buitenland. In Scheveningen is surfdorp F.A.S.T. (Free architecture surf terrain) de hotspot voor surfers en skaters. In de komende weken zal er duidelijkheid komen over het nieuwe seizoen van dit tijdelijke initiatief. Is tijdelijk het nieuwe permanent?

meer...

TijdUtrecht.jpg

De stad de toekomst

Utrecht21 May '14

Op zaterdag 24 en zondag 25 mei vormen negen ontmoetingsplekken in Utrecht het festivalterrein van DE STAD DE TOEKOMST.

meer...

highlineNY.jpg

Werken aan de duurzame stad

19 May '14

Op 6 juni organiseren Nederlandwordtanders en RUIMTEVOLK tijdens de Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam de bijeenkomst ‘Werken aan de duurzame stad. Hoe gemeentelijke ambities en initiatieven uit de praktijk elkaar ontmoeten’ in de Kunsthal in Rotterdam, van 13.00 uur tot 16.00 uur. Het programma is nu bekend.

meer...

diversiteitvanleegstand.jpg

Diversiteit van leegstand

Rotterdam12 May '14

In het kader van de Internationale Architectuur Biennale Rotterdam (IABR) organiseert het College van Rijksadviseurs het symposium 'De diversiteit van de leegstand', op 24 juni van 9.00 tot 13.00 uur in de Kunsthal in Rotterdam.

meer...

vogelvluchtinternationaal.jpg

Inspirerende eerste Live bijeenkomst

Den Haag11 Apr '14

Vijftien pitches van vijf minuten, bevlogen sprekers, een enthousiast publiek en daadkrachtige ontmoetingen. De bijeenkomst Nederlandwordtanders/Live Internationaal, gehouden op 10 april in Den Haag, was een groot succes.

meer...