• /files/nws/i_0088/afscheidFritsvanDongennwaMerlijnMichon.jpg
  • /files/nws/i_0088/Live4merlijnmichon.jpg
  • /files/nws/i_0088/nieuwebouwcultuurmerlijnmichon.jpg
  • /files/nws/i_0088/afscheidfritsvandongenmerlijnmichon.jpg
  • /files/nws/i_0088/stefblokfritsvandongenmerlijkmichon.jpg
  • /files/nws/i_0088/naareennieuwebouwcultuurmerlijnmichon.jpg

Live #4 Mogelijkmakers

Nederland wordt Anders
Nederlandwordtanders 18 Mar '15

Dit jaar gaat Nederlandwordtanders op zoek naar de mogelijkmakers van de nieuwe bouwcultuur. Tijdens Live #4, onderdeel van het afscheidssymposium ‘Naar een nieuwe bouwcultuur’ van Rijksbouwmeester Frits van Dongen op 18 maart, illustreerden negen prikkelende pitches over vier praktijkvoorbeelden de rol van deze mogelijkmakers.

Alle pitches zijn gefilmd en terug te vinden in het dossier Mogelijkmakers. Bekijk hieronder de afsluiting van Live#4 door Carolien Ligtenberg (Team Nederlandwordtanders).

Sprekers Live#4

Op het podium verschenen Elies Koot (projectonwikkelaar Kondor Wessels Vastgoed) en Menno Kooistra (architect Menno Kooistra Architects) met de herontwikkeling van de Pier in Scheveningen; Roel Bol (special envoy green growth bij het Ministerie van Economische Zaken) en Daan Bruggink (oprichter/architect ORGA) over transitie in de bouw en de Biobased Economy; Floris Alkemade (architect/directeur FAA en FAA/XDGA) en Erwin Dacier (ruimtelijk strateeg provincie Noord Brabant) over het andere opdrachtgeverschap in de Dommelvallei en Liesbeth Jansen (projectdirecteur Marineterrein), Annius Hoornstra (adjunct directeur Grond & Ontwikkeling Amsterdam) en David Mulder (partner/architect XML Architecture Research Urbanism) met de herontwikkeling van het Marineterrein Amsterdam en Buiksloterham.

Over Nederlandwordtanders/Live

Tijdens de eerste drie Live bijeenkomsten presenteerden ruimtelijke professionals hun vernieuwende projecten, dit jaar slaan we de brug naar de ‘mogelijkmakers’ van vernieuwende ruimtelijke ontwikkelingen. De vier projecten die tijdens Live#4 centraal stonden illustreren de rol van deze mogelijkmakers en worden steeds van verschillende kanten belicht in het bekende Live format, met korte pitches van vijf minuten. Live#5 staat gepland op 18 juni.

Live#4 met dank aan voormalig Rijksbouwmeester Frits van Dongen, alle sprekers, de organisatie, Merllijn Michon, 310k, DPI Animationhouse en de Philharmonie Haarlem

mogelijkmakers

makethingshappenbrokencitylab.jpg

Jaar van de mogelijkmakers

Amsterdam24 Feb '15

In 2015 staat Nederlandwordtanders in het teken van de ‘mogelijkmakers’. Wij gaan dit jaar in onder meer een rondetafelgesprek en een aantal nieuwe Live bijeenkomsten aan de hand van de thema’s wet-en regelgeving, financiering en openbaar bestuur op zoek naar de sleutels van nieuwe ruimtelijke ontwikkelingen.

meer...

voortbouwen.jpg

Voortbouwen

22 Dec '14

Bij de uitreiking van de Gouden Piramide 2014, de Rijksprijs voor inspirerend opdrachtgeverschap, verscheen de publicatie Voortbouwen. Team Nederlandwordtanders schreef een essay over nieuwe kansen in een veranderend veld, dat ook onderaan dit bericht te lezen is.

meer...

IJburgTheoBaart.jpg

2015 Jaar van de Ruimte

Amsterdam18 Dec '14

Op 15 januari 2015 gaat ‘Het Jaar van de Ruimte 2015’ van start in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Een groot aantal partijen organiseert gedurende het gehele jaar gezamenlijk een maatschappelijk, politiek en professioneel debat over de ruimtelijke toekomst van Nederland.

meer...

nwalive3sb.jpg

NU online

31 Oct '14

Op 30 oktober bood Nederlandwordtanders in Den Haag opnieuw het podium aan vooraanstaande curatoren en vernieuwende projecten, tijdens Nederlandwordtanders/Live #3 NU. Met een volle zaal en afwisselend programma was het wederom een inspirerende en geslaagde bijeenkomst, de video's en de bijlage van De Groene Amsterdammer (onderaan dit bericht na te lezen) staan nu online.

meer...

ademinademuit.jpg

Nederlandwordtanders NU

Den Haag30 Oct '14

Op 30 oktober aanstaande biedt Nederlandwordtanders in Den Haag opnieuw het podium aan vooraanstaande curatoren en vernieuwende projecten, tijdens Nederlandwordtanders/Live #3 NU.

meer...

live2nederlandwordtanderselies.jpg

Live#2 online

Den Haag12 Sep '14

Wij kijken terug op een inspirerende tweede Live bijeenkomst!
Bevlogen sprekers, een volle zaal en daadkrachtige ontmoetingen. De gefilmde bijdragen van de sprekers zijn terug te vinden in het dossier Nationaal.

meer...

zijmetons.jpg

Tweede Live bijeenkomst

Den Haag11 Sep '14

Op 11 september wordt de bijeenkomst Nederlandwordtanders/Live #2 Nationaal gehouden in Den Haag. Inmiddels heeft een groot aantal ruimtelijke vernieuwers en sleutelfiguren uit onder meer de (gemeentelijke) politiek, het opdrachtgeversveld, bouwers, woningcorporaties en het bedrijfsleven zich aangemeld. Het belooft wederom een inspirerende bijeenkomst te worden.

meer...

amsterdamrooftopnwa1.jpg

Kom op 25 september het dak op

Amsterdam20 Aug '14

Op 25 september is het dak van de Old School Amsterdam het toneel voor het ROOFTOP FESTIVAL. Amsterdam Rooftop Solutions, nu een half jaar onderweg, deelt dan graag de eerste resultaten met u tijdens een uitgebreid, interactief programma.

meer...

IABRintroductienederlandwordtandersruimt.jpg

Inspirerende praktijkvoorbeelden

Rotterdam10 Jun '14

Buiten schitterend weer als opmaat naar het Pinksterweekend, binnen luisterde een volle zaal belangstellenden op vrijdagmiddag 6 juni naar het programma van Nederlandwordtanders ism RUIMTEVOLK op de IABR.

meer...

ws3WeekvanhetLegegebouwJohannesvanAssem0.jpg

Week van het Lege Gebouw

De Haag28 May '14

"De Week van het Lege Gebouw bereidt studenten voor op de nieuwe werkpraktijk, door de zoektocht naar nieuwe ideeën en het oprekken van de geest", aldus Rijksbouwmeester Frits van Dongen

meer...