Kom op 25 september het dak op

Nederland wordt Anders
Nederlandwordtanders 20 Aug '14

Op 25 september is het dak van de Old School Amsterdam het toneel voor het ROOFTOP FESTIVAL. Amsterdam Rooftop Solutions, nu een half jaar onderweg, deelt dan graag de eerste resultaten met u tijdens een uitgebreid, interactief programma.

Amsterdam Rooftop Solutions gelooft dat Amsterdam zo’n twaalf vierkante kilometer dak kan inzetten om te transformeren tot groene daken, plekken voor energieproductie, waterberging of andere functies. Via pilots, zoals het Polderdak Zuidas en een hectare daknatuur, experimenteren negen toonaangevende partijen op het gebied van groen, water, energie, bouwkunde en governance met zogenoemde groen-blauw-gele daken in Amsterdam. Nieuwe businesscases worden ontwikkeld, nieuwe samenwerkingsvormen beproefd en nieuwe coalities zijn in voorbereiding.

Geïnteresseerd in de tussentijdse resultaten, de eerste verdienmodellen en ervaringen met samenwerking? U bent van harte welkom op het ROOFTOP FESTIVAL, 25 september, 16.30 - 20.00 uur, Old School Amsterdam, Gaasterlandstraat 5 Amsterdam. Aanmelden kan via: informatie@amsterdamrooftopsolutions.com.

Het programma
14.30 - 15.00 Ontvangst
15.00 - 16.30 Groene Boost: deelnemers denken mee over vraagstukken die is opgedaan tijdens het eerste half jaar van Amsterdam Rooftop Solutions.
17.00 - 17.30 Opening festival met korte bijdragen van Anna Chojnacka
en Friso Klapwijk
16.30 - 20.00 Rooftop Showcases: verschillende dakinnovaties van o.a. Business4Bees, DakAkker, Groendak, Sungevity, The Blue deal, Windvoordeel.nl, DrainProducts, Rooflife en ZinCo worden getoond. Ook kunt u verder kennis maken met Amsterdam Rooftop Solutions in verschillende ‘Rooftop hoeken’ en zelf een kijkje nemen op het Polderdak.
17.30 - 18.00 Pitches Groene Boost: ontdek welke oplossingen zijn bedacht op vraagstukken rondom multifunctionele dakontwikkeling door een bont gezelschap van professionals en studenten. Een deskundige jury met daarin onder andere Anna Chojnacka (Enginn en 1% Club) en Chris Goemans (The Blue Deal) en Tracy Metz beoordeelt de pitches.
18.00 - 18.15 Opening Polderdak door Wethouder Choho

Meer informatie: www.amsterdamrooftopsolutions.com
IABRintroductienederlandwordtandersruimt.jpg

Inspirerende praktijkvoorbeelden

Rotterdam10 Jun '14

Buiten schitterend weer als opmaat naar het Pinksterweekend, binnen luisterde een volle zaal belangstellenden op vrijdagmiddag 6 juni naar het programma van Nederlandwordtanders ism RUIMTEVOLK op de IABR.

meer...

ws3WeekvanhetLegegebouwJohannesvanAssem0.jpg

Week van het Lege Gebouw

De Haag28 May '14

"De Week van het Lege Gebouw bereidt studenten voor op de nieuwe werkpraktijk, door de zoektocht naar nieuwe ideeën en het oprekken van de geest", aldus Rijksbouwmeester Frits van Dongen

meer...

SurfdorpFASTnederlandwordtandersthinkfas.jpg

Op de golven van tijdelijk naar permanent

Scheveningen22 May '14

Voor de echte surfcultuur hoef je niet naar het buitenland. In Scheveningen is surfdorp F.A.S.T. (Free architecture surf terrain) de hotspot voor surfers en skaters. In de komende weken zal er duidelijkheid komen over het nieuwe seizoen van dit tijdelijke initiatief. Is tijdelijk het nieuwe permanent?

meer...

TijdUtrecht.jpg

De stad de toekomst

Utrecht21 May '14

Op zaterdag 24 en zondag 25 mei vormen negen ontmoetingsplekken in Utrecht het festivalterrein van DE STAD DE TOEKOMST.

meer...

highlineNY.jpg

Werken aan de duurzame stad

19 May '14

Op 6 juni organiseren Nederlandwordtanders en RUIMTEVOLK tijdens de Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam de bijeenkomst ‘Werken aan de duurzame stad. Hoe gemeentelijke ambities en initiatieven uit de praktijk elkaar ontmoeten’ in de Kunsthal in Rotterdam, van 13.00 uur tot 16.00 uur. Het programma is nu bekend.

meer...

diversiteitvanleegstand.jpg

Diversiteit van leegstand

Rotterdam12 May '14

In het kader van de Internationale Architectuur Biennale Rotterdam (IABR) organiseert het College van Rijksadviseurs het symposium 'De diversiteit van de leegstand', op 24 juni van 9.00 tot 13.00 uur in de Kunsthal in Rotterdam.

meer...

vogelvluchtinternationaal.jpg

Inspirerende eerste Live bijeenkomst

Den Haag11 Apr '14

Vijftien pitches van vijf minuten, bevlogen sprekers, een enthousiast publiek en daadkrachtige ontmoetingen. De bijeenkomst Nederlandwordtanders/Live Internationaal, gehouden op 10 april in Den Haag, was een groot succes.

meer...

IABR1.jpg

Bijeenkomst RUIMTEVOLK en Nederlandwordtanders IABR

Rotterdam03 Apr '14

RUIMTEVOLK en Nederlandwordtanders presenteren op vrijdagmiddag 6 juni gezamenlijk de bijeenkomst ‘Werken aan de duurzame stad. Hoe gemeentelijke ambities en initiatieven uit de praktijk elkaar ontmoeten’ in de Rotterdamse Kunsthal.

meer...

oh_darling.png

Nederlandwordtanders Internationaal

Den Haag05 Mar '14

Tijdens de bijeenkomstenreeks Nederlandwordtanders/Live willen wij de vernieuwers uit het netwerk van Nederlandwordtanders graag in verbinding brengen met sleutelfiguren die verandering daadwerkelijk kunnen uitvoeren. Op 10 april geven wij de aftrap in Den Haag, met het thema Internationaal.

meer...

brinckhorstbijeenkomst.jpg

Van grijs naar blauw

Den Haag20 Feb '14

Hoe kun je een bedrijventerrein op een organische manier revitaliseren? Op 18 februari was de kick-off van ‘ReSourceCity Binckhorst’, een initiatief van Mobiel projectbureau OpTrek. Een avond over verrassende verbindingen, onderling vertrouwen, blauwe economie, lokaal bier en meer.

meer...