• /files/nws/i_0076/IABRdebattijdnederlandwordtandersruimtev.jpg
  • /files/nws/i_0076/IABRdebatgeldnederlandwordtandersruimtev.jpg
  • /files/nws/i_0076/IABRIsabelleDiks2nederlandwordtandersrui.jpg
  • /files/nws/i_0076/IABRinloopnederlandwordtandersruimtevolk.jpg
  • /files/nws/i_0076/IABRzaalnederlandwordtandersruimtevolkMe.jpg
  • /files/nws/i_0076/IABRintroductienederlandwordtandersruimt.jpg
  • /files/nws/i_0076/IABRSachaStolpnederlandwordtandersruimte.jpg

Inspirerende praktijkvoorbeelden

Nederland wordt Anders
Nederlandwordtanders 10 Jun '14

Buiten schitterend weer als opmaat naar het Pinksterweekend, binnen luisterde een volle zaal belangstellenden op vrijdagmiddag 6 juni naar het programma van Nederlandwordtanders ism RUIMTEVOLK op de IABR.

Na een introductie door Guido Wallagh van Nederlandwordtanders en Judith Lekkerkerker van RUIMTEVOLK hield Roelof Kruize (algemeen directeur Waternet) een inspirerende keynote over de kracht van het water.

Daarna was het tijd voor 3x3 pitches. Met bijdragen van de gemeente Almere over ontwikkelen met groen en blauw, wethouder duurzame ontwikkeling Leeuwarden Isabelle Diks over energie en de gemeente Amersfoort over slim samenwerken en inspirerende praktijkvoorbeelden van Sacha Stolp van Amsterdam Rooftop Solutions, Nico Wissing met Solarpark Bronckhorst, Jan Willem van de Groep van de Stroomversnelling, een toelichting door Carolien Ligtenberg op het Endesa Pavilion in Barcelona van Rodrigo Rubio, een film van het Dakpark Rotterdam met onder meer Els Desmet en tot slot Sascha Glasl over de Ceuvel in Amsterdam. De bijeenkomst werd afgesloten met drie debatrondes, tegen het licht van tijd, geld en ontwerp.

De reacties uit de zaal waren enthousiast. In het dossier duurzame stad zijn alle gepresenteerde praktijkprojecten, de gefilmde bijdragen en een gastblog van RUIMTEVOLK terug te vinden.

duurzame stad

ws3WeekvanhetLegegebouwJohannesvanAssem0.jpg

Week van het Lege Gebouw

De Haag28 May '14

"De Week van het Lege Gebouw bereidt studenten voor op de nieuwe werkpraktijk, door de zoektocht naar nieuwe ideeën en het oprekken van de geest", aldus Rijksbouwmeester Frits van Dongen

meer...

SurfdorpFASTnederlandwordtandersthinkfas.jpg

Op de golven van tijdelijk naar permanent

Scheveningen22 May '14

Voor de echte surfcultuur hoef je niet naar het buitenland. In Scheveningen is surfdorp F.A.S.T. (Free architecture surf terrain) de hotspot voor surfers en skaters. In de komende weken zal er duidelijkheid komen over het nieuwe seizoen van dit tijdelijke initiatief. Is tijdelijk het nieuwe permanent?

meer...

TijdUtrecht.jpg

De stad de toekomst

Utrecht21 May '14

Op zaterdag 24 en zondag 25 mei vormen negen ontmoetingsplekken in Utrecht het festivalterrein van DE STAD DE TOEKOMST.

meer...

highlineNY.jpg

Werken aan de duurzame stad

19 May '14

Op 6 juni organiseren Nederlandwordtanders en RUIMTEVOLK tijdens de Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam de bijeenkomst ‘Werken aan de duurzame stad. Hoe gemeentelijke ambities en initiatieven uit de praktijk elkaar ontmoeten’ in de Kunsthal in Rotterdam, van 13.00 uur tot 16.00 uur. Het programma is nu bekend.

meer...

diversiteitvanleegstand.jpg

Diversiteit van leegstand

Rotterdam12 May '14

In het kader van de Internationale Architectuur Biennale Rotterdam (IABR) organiseert het College van Rijksadviseurs het symposium 'De diversiteit van de leegstand', op 24 juni van 9.00 tot 13.00 uur in de Kunsthal in Rotterdam.

meer...

vogelvluchtinternationaal.jpg

Inspirerende eerste Live bijeenkomst

Den Haag11 Apr '14

Vijftien pitches van vijf minuten, bevlogen sprekers, een enthousiast publiek en daadkrachtige ontmoetingen. De bijeenkomst Nederlandwordtanders/Live Internationaal, gehouden op 10 april in Den Haag, was een groot succes.

meer...

IABR1.jpg

Bijeenkomst RUIMTEVOLK en Nederlandwordtanders IABR

Rotterdam03 Apr '14

RUIMTEVOLK en Nederlandwordtanders presenteren op vrijdagmiddag 6 juni gezamenlijk de bijeenkomst ‘Werken aan de duurzame stad. Hoe gemeentelijke ambities en initiatieven uit de praktijk elkaar ontmoeten’ in de Rotterdamse Kunsthal.

meer...

oh_darling.png

Nederlandwordtanders Internationaal

Den Haag05 Mar '14

Tijdens de bijeenkomstenreeks Nederlandwordtanders/Live willen wij de vernieuwers uit het netwerk van Nederlandwordtanders graag in verbinding brengen met sleutelfiguren die verandering daadwerkelijk kunnen uitvoeren. Op 10 april geven wij de aftrap in Den Haag, met het thema Internationaal.

meer...

brinckhorstbijeenkomst.jpg

Van grijs naar blauw

Den Haag20 Feb '14

Hoe kun je een bedrijventerrein op een organische manier revitaliseren? Op 18 februari was de kick-off van ‘ReSourceCity Binckhorst’, een initiatief van Mobiel projectbureau OpTrek. Een avond over verrassende verbindingen, onderling vertrouwen, blauwe economie, lokaal bier en meer.

meer...

nwa_Wolbert_van_Dijk_het_Dijkplateau.jpg

Young Innovators

Den Haag14 Feb '14

Acht jonge ontwerpers gaan op uitnodiging van het College van Rijksadviseurs (CRA) aan de slag met grote ruimtelijke opgaven. Hun namen zijn nu bekend: Dik Houben (Living Shell), Jeroen Atteveld (Thermen Westpoort), Claire Oude Aarninkhof en Minke Mulder (Croproad Park), Peter Leeuw (Nieuwe Eetlust), Joppe Veul en Paul van Dijk (Water-ways to climate adaptation) en Wolbert van Dijk (Het Dijkplateau).

meer...