• /files/nws/i_0069/introinternationaal.jpg
  • /files/nws/i_0069/borrellive.jpg
  • /files/nws/i_0069/opzij.jpg
  • /files/nws/i_0069/borrelinternationaal.jpg
  • /files/nws/i_0069/entreeinternationaal.jpg
  • /files/nws/i_0069/vogelvluchtinternationaal.jpg
  • /files/nws/i_0069/sprekerinternationaal.jpg
  • /files/nws/i_0069/ontvangst10april.jpg

Inspirerende eerste Live bijeenkomst

Nederland wordt Anders
Nederlandwordtanders 11 Apr '14

Vijftien pitches van vijf minuten, bevlogen sprekers, een enthousiast publiek en daadkrachtige ontmoetingen. De bijeenkomst Nederlandwordtanders/Live Internationaal, gehouden op 10 april in Den Haag, was een groot succes.

Alle bijdragen van de gastsprekers zijn gefilmd en zijn te bekijken in het dossier Internationaal, vergezeld van interviews en uitgebreide projectbeschrijvingen, die de komende tijd nog verder aangevuld zullen worden.

Tijdens de bijeenkomst spraken curator Robert Broesi over ‘design before law’, Reimar von Meding (KAW) over de Vogeltjesbuurt in Tilburg, Geert Reitsma (OMA) over onder meer de Kwaliteitsagenda Westland, curator Rogier van den Berg over het VN Urban Lab Nairobi, Dirk Peters (Barcode) over Arnhem Bartok, Boris Hocks (POSAD) over Ruimte voor energie, curator Bart Goldhoorn over massaproductie en ontwerp, Erikjan Vermeulen (Concrete) over de Citizen M hotelformule, Tjeerd Haccou (Space&Matter) over We Build Homes, curator Marco Bevolo over ‘experimental jetset’, Samir Bantal (Studio Oblique) over arbeid in de stad, Ronald Lenz& Daniela Krautsack (Cities Next) over ‘Stumpergasse, a hyper-local entrepreneurs community’, curator Kai van Hasselt over het kweken van voorstellingsvermogen, Ekim Tan (Play the City) over ‘opening Design and Governance to the People’ en Tom Bade (Triple E) over de 'kathedraal economie'. Rijksbouwmeester Frits van Dongen leidde de bijeenkomst in, Carolien Ligtenberg duidde de grote lijnen en Guido Wallagh trad op als moderator.

De volgende Live bijeenkomst heeft als thema Nationaal en is gepland op 4 september, voor de derde bijeenkomst op 30 oktober is het thema Regionaal/Lokaal. De gasten voor deze bijeenkomsten worden persoonlijk uitgenodigd. Vindt u dat u ook een uitnodiging moet ontvangen? Neem dan contact op met Team Nederlandwordtanders, via info@nederlandwordtanders.nl

Nederlandwordtanders/Live #1 Internationaal: met dank aan alle curatoren, sprekers, gasten, DPI Animationhouse, Culistar, GIT Audiovisueel, Bewaakt&Bewoond en Team Nederlandwordtanders

Carolien Ligtenberg over Nederlandwordtanders en de nieuwe bouwcultuur

Slotwoord Carolien Ligtenberg Nederlandwordtanders/Live#1 Internationaal

internationaal

IABR1.jpg

Bijeenkomst RUIMTEVOLK en Nederlandwordtanders IABR

Rotterdam03 Apr '14

RUIMTEVOLK en Nederlandwordtanders presenteren op vrijdagmiddag 6 juni gezamenlijk de bijeenkomst ‘Werken aan de duurzame stad. Hoe gemeentelijke ambities en initiatieven uit de praktijk elkaar ontmoeten’ in de Rotterdamse Kunsthal.

meer...

oh_darling.png

Nederlandwordtanders Internationaal

Den Haag05 Mar '14

Tijdens de bijeenkomstenreeks Nederlandwordtanders/Live willen wij de vernieuwers uit het netwerk van Nederlandwordtanders graag in verbinding brengen met sleutelfiguren die verandering daadwerkelijk kunnen uitvoeren. Op 10 april geven wij de aftrap in Den Haag, met het thema Internationaal.

meer...

brinckhorstbijeenkomst.jpg

Van grijs naar blauw

Den Haag20 Feb '14

Hoe kun je een bedrijventerrein op een organische manier revitaliseren? Op 18 februari was de kick-off van ‘ReSourceCity Binckhorst’, een initiatief van Mobiel projectbureau OpTrek. Een avond over verrassende verbindingen, onderling vertrouwen, blauwe economie, lokaal bier en meer.

meer...

nwa_Wolbert_van_Dijk_het_Dijkplateau.jpg

Young Innovators

Den Haag14 Feb '14

Acht jonge ontwerpers gaan op uitnodiging van het College van Rijksadviseurs (CRA) aan de slag met grote ruimtelijke opgaven. Hun namen zijn nu bekend: Dik Houben (Living Shell), Jeroen Atteveld (Thermen Westpoort), Claire Oude Aarninkhof en Minke Mulder (Croproad Park), Peter Leeuw (Nieuwe Eetlust), Joppe Veul en Paul van Dijk (Water-ways to climate adaptation) en Wolbert van Dijk (Het Dijkplateau).

meer...

_DSC4282_small.jpg

De techniek blijven verbinden

Den Haag04 Feb '14

Op 14 januari presenteerde het College van Rijksadviseurs zijn jaarprogramma 2014. Op de site van het CRA zijn na afloop vier informatieve filmpjes verschenen, waarin het CRA op locatie terugblikt en vooruitkijkt.

meer...

LanceringNederlandwordtanders_01.jpg

Op naar 2014!

23 Dec '13

Het was een inspirerend jaar voor Nederlandwordtanders. Rijksbouwmeester Frits van Dongen zet met dit initiatief dan ook graag een vervolgstap in 2014. Dat betekent uitbreiding, verdieping en concretisering, zowel on- als offline.

meer...

1hadaknatuur_foto_Richard_Mouw_liggend.jpg

Natuurprijs 2013: ideeën voor een gezonde omgeving

12 Dec '13

De Natuurprijs 2013 - georganiseerd door het Nationaal Groenfonds – had dit jaar als thema ‘Op je gezondheid’. Onder de genomineerden waren een aantal interessante initiatieven op het ruimtelijke vlak.

meer...

scholenbouwwaaier_1.jpg

Kwaliteitskader en mobiele Scholenbouwwaaier

12 Dec '13

Er zijn weer volop ontwikkelingen aan het Scholenbouwwaaier-front. Een landelijk kwaliteitskader voor onderwijsgebouwen is in de maak en er is inmiddels ook een Scholenbouwwaaier-app gelanceerd.

meer...

Kas_letterlijk_in_stad_kenmerken.jpg

Stad+Kas

09 Dec '13

Vijf Westlandse bedrijven, Arend-Sosef, Nobutec, Priva, Wubben.Chan Architecten en Kenlog, hebben de stichting STAD+KAS opgericht. De stichting stelt zichzelf ten doel om woonwijken in steden te vitaliseren met behulp van technieken, ontwikkelingen en innovaties uit de tuinbouw. Hun visie is gebaseerd op het combineren van stedelijke functies (wonen, werken en leven) met tuinbouwfuncties en technieken.

meer...

Klarendal_Berry_Kessels_4.jpg

Modekwartier Klarendal wint Gouden Piramide

Arnhem02 Dec '13

Woningcorporatie Volkshuisvesting Arnhem won op 30 november met het Modekwartier/100%XL in de Arnhemse wijk Klarendal de Gouden Piramide 2013, de Rijksprijs voor inspirerend opdrachtgeverschap. Minister Blok voor Wonen en Rijksdienst overhandigde in het Nieuwe Instituut de prijs aan Gerrit Breeman (directeur VHV Arnhem) en Berry Kessels (manager wonen). De thematische aanpak en de koppeling tussen een sociaal probleem en de creatieve sector maken Moderkwartier Klarendal tot een zeer innovatieve gebiedstransformatie.

meer...