Gebundelde vernieuwers, REACTIVATE!

carolien_zw.jpg
Carolien Ligtenberg 22 May '13

Ter gelegenheid van het boek REACTIVATE! Vernieuwers van de Nederlandse architectuur organiseren uitgeverij Trancity, auteur Indira van ‘t Klooster en Pakhuis de Zwijger een avondvullend programma in alle zalen van het gebouw. Met ruim 40 eigenzinnige en innovatieve architectenbureaus.

Gebundelde vernieuwers: REACTIVATE!

Een aantal vernieuwers op de site van Nederlandwordtanders komt terug in de publicatie 'REACTIVATE!’. Het boek brengt nieuwe ruimtelijke en maatschappelijke thema’s geïmplementeerd in de praktijk van de vernieuwers van de Nederlandse architectuur in beeld en laat de 40 vernieuwende bureaus aan het woord in Pakhuis de Zwijger op 27 mei. 'REACTIVATE!' gaat over nieuwe aanpakken en nieuwe ambities binnen architectuur en stedenbouw, maar is er vooral om te laten zien dat met veel energie, nieuwe ideeën, opgetelde kennis en een uitgebreid netwerk innovatieve projecten tot stand komen.

Ter gelegenheid van het boek 'REACTIVATE! Vernieuwers van de Nederlandse architectuur organiseren uitgeverij Trancity, auteur Indira van ‘t Klooster en Pakhuis de Zwijger een avondvullend programma in alle zalen van het gebouw. Met presentaties, debat en workshops van ruim 40 eigenzinnige en innovatieve architectenbureaus over onder andere: performatieve stedenbouw, innovatief landschap, de architect als productontwerper en als fondsenwerver in natura.

Aan het begin van 21e eeuw is de maatschappij op economisch en cultureel niveau sterk veranderd. Dat vereist een grondige herijking van het vak van de architect. Inmiddels spreekt de jongste generatie architecten niet meer over PvE, DO en bestek, maar over economic engineering, urban biologic, Freemium, crowdfunding en deIdeal Day-methode. Allemaal nieuwe instrumenten voor financieringsconstructies, productontwikkeling voor zelfbouwers, gesloten kringlopen, grondsanering en sociale vernieuwing in leegstaande panden.

Met: O+A Architecten, Placemakers, BlokKatsVanVeen, spaceandmatter (oa. Tjeerd Haccou), FACT Architects, Fabric, POSAD, Non-Fiction (Michiel van Iersel), Lilith Ronner Van Hooijdonk, DUS Architects (oa. Hans Vermeulen), Marc Koehler, Wijkwiskunde, BAVAVLA, bureau ZWIRT (Carolien Ligtenberg), Studio Menno Kooistra, ZECC (oa. Marnix van der Meer), Jan Konings, MONADNOCK, NEXT Architects, Frantzen et al, Elastik, De Mannen van Schuim, Já¤gers & Co., Drive 3D!,Studio Roosegaarde, LOLA Landscape Architects, ZUS Architects (o.a.Elma van Boxel), 5F10, Bybali (oa. Jolijn Valk), DELVA Landscape Architects, Superuse Studios, Doepel Strijkers (oa Duzan Doepel), Except (oa. Tom Bosschaert), Aayu (oa. Daniel Höwekamp),Olaf Gipser Architects, SUMoffice, WHIM, Anne Holtrop, STAR, FLAT Architects, SPONGE architects en Powerhouse Company.

Moderator is Clemens Driessen (filosoof Universiteit Wageningen).

27 mei, 17.30-22.00 uur Pakhuis de Zwijger

herbestemming

NWA_18042013_merlijnmichon_1756.jpg

#4 Herbestemming en activatie

Amsterdam18 Apr '13

'Activatie is de testsite van de ruimtelijke professional.'
Herbestemming gaat over meer dan alleen maar oude stenen...

meer...

041513_Frank_Michelangelo.jpg

De Michelangelo 'touch'

Amersfoort15 Apr '13

Frank Strolenberg van het Nationaal Programma Herbestemming van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoedover over herbestemming en daadwerkelijk contact maken.

meer...

NWA_210313_merlijnmichon_9299_kopie.jpg

#3 Lentebijeenkomst

Amsterdam21 Mar '13

'Groei krimpt en krimp groeit’. Met dit thema luidde Nederlandwordtanders de lente in...

meer...

nwa_140213_merlijnmichon_5522_kopie.jpg

#2 Valentijnsbijeenkomst

Amsterdam14 Feb '13

Nederlandwordtanders wil krachten bundelen. Hoog tijd om elkaar wat beter te leren kennen...

meer...

LanceringNederlandwordtanders_01.jpg

#1 De lancering

Amsterdam17 Jan '13

Een spannende tocht over het IJ. Het is half januari, en het is bar koud...

meer...

lanceringnederlandwordtanders_web.jpg

Nederlandwordtanders platform!

Amsterdam16 Jan '13

Rijksbouwmeester Frits van Dongen en team Nederlandwordtanders lanceren op 17 januari het nieuwe Nederlandwordtanders platform in de Shelltoren in Amsterdam.

meer...