Nederlandwordtanders

Terugblik NU

nederlandwordtanders.nl

04 Nov. 14 — Het leegstaande atrium in het voormalige gebouw van het ministerie van EZ aan de Bezuidenhoutseweg in Den Haag was op 30 oktober voor de laatste keer het toneel voor een Live bijeenkomst: Nederlandwordtanders/Live #3 NU. Het was wederom een zinnenprikkelende avond, de volle zaal werd onder meer getrakteerd op vijftien bevlogen pitches en er ontstonden opnieuw inspirerende ontmoetingen.

Namens Team Nederlandwordtanders opende Carolien Ligtenberg de avond en introduceerde zij het denkraam van Nederlandwordtanders. De bijdragen van de gastsprekers; curatoren Yvonne Franquinet (ARCAM), Sander Groet (A'DAM Toren), Henk Ovink (Rebuild by Design), Bart Parmet (Deltacommissie) en Xandra Schutte (De Groene Amsterdammer) en sprekers Saskia Beer (Glamourmanifest), Matthijs Bouw (One Architecture), Steven Delva (DELVA Landscape Architects), Ewald Engelen (De Groene Amsterdammer), Gepke Heun (H+N+S), Stijn Koole (Bosch Slabbers), Kristian Koreman (ZUS), Jolijn Valk (Urban Echoes) en Wouter Valkenier (Studio Valkenier) zijn gefilmd en te bekijken in het dossier NU. Ook werd er deze avond een bijzondere bijlage van De Groene Amsterdammer gepresenteerd, geheel gewijd aan Nederlandwordtanders.

Hieronder een greep uit de nieuwe aanwas op de site.
Tot ziens!

Rijksbouwmeester Frits van Dongen en Team Nederlandwordtanders (Carolien Ligtenberg, Rutger Oolbekkink, Else Serindou-Wissink, Guido Wallagh ism Marcel van Heck, Gijs Frieling en Nicoline Kok)
Live #3 met dank aan: de curatoren, gastsprekers en gasten, Maurits de Bruijn, Merllijn Michon, DPI Animationhouse, GIT, Joost Nieuwenburg en kompanen
nederlandwordtanderslive3groene.jpg

Speciale bijlage De Groene Amsterdammer

Rijksbouwmeester Frits van Dongen nam het eerste exemplaar van de speciale bijlage van De Groene Amsterdammer in ontvangst, de video en de bijlage staan nu online.
CityplotBuiksloterhambyStudioninedotsDEL.jpg

Betekenis en nieuwe functie landschap

Hoe geef je de nieuwe functie van het landschap betekenis? Steven Delva (DELVA Landscape Architects) over onder meer de Ceuvel en Buiksloterham.
MatthijsBouwpresnwa.jpg

The Big U

Een voorstel voor een beschermend systeem rond Manhattan, Matthijs Bouw (One architecture) sprak over The Big U.
201406HQNederlandWordtAnders.jpg

Architectuur van de nieuwe realiteit

Wat is de architectuur van de nieuwe realiteit? Wouter Valkenier (Studio Valkenier) aan het woord.
JVbrugplein.jpg

Groot durven dromen

Die brug over het IJ komt er wel. Jolijn Valk (Urban Echoes) vertelt waarom.
ewaldengelennederlandwordtanders.jpg

Pleidooi voor de gefundeerde stad

Publieke intellectueel Ewald Engelen hield tijdens Live#3 een pleidooi voor de gefundeerde stad.
impressiestapsgewijsophogenhns.jpg

Een andere kijk op dijkversterking

Gepke Heun van H+N+S over de zoektocht naar een maatwerkoplossing die recht doet aan de bijzondere kwaliteiten van Marken.
01glamourmanifest.jpg

Cocreatie in de stad

Saskia Beer (Glamourmanifest) sprak tijdens de bijeenkomst in Den Haag over real-time cocreatie in de avontuurlijke stad.
NewMeadowlandsZUSNLwordtanders.jpg

New Meadowlands

Kristian Koreman van ZUS sprak tijdens Live#3 over New Meadowlands.
presentatiestijnkoolenwa.jpg

Zuidwestelijke delta

Op zijn knieƫn op het strand...Een bijzonder verhaal van Stijn Koole van Bosch Slabbers over de Zuidwestelijke delta.
Nederlandwordtanders is een platform voor vooruitstrevende professionals en vernieuwende projecten op ruimtelijk gebied.

Nederlandwordtanders video
nederlandwordtanders.nl

powered by rijksbouwmeester.nl