Nederlandwordtanders

Terugblik Nationaal

nederlandwordtanders.nl

16 Sep. 14 — Het leegstaande atrium in het voormalige gebouw van het ministerie van EZ aan de Bezuidenhoutseweg in Den Haag was op 11 september het toneel voor de bijeenkomst Nederlandwordtanders/Live #2 Nationaal. Een zinnenprikkelende avond, met onder meer vijftien pitches van vijf minuten, bevlogen sprekers, een enthousiast publiek, mini-expo, live-cooking en inspirerende ontmoetingen.

Rijksadviseur voor Landschap en Water Eric Luiten opende de avond met een bijdrage over de achtergronden, context en perspectief van Nederlandwordtanders. Namens Team Nederlandwordtanders introduceerde Carolien Ligtenberg het denkraam van Nederlandwordtanders en vatte de avond samen als een ontwikkeling van experiment naar cultuur. De bijdragen van de gastsprekers; curator Maarten Claassen, Fascal Hukker, Eva Gladek, curator Annemieke Roobeek, Elies Koot, Lara van Druten, curator Eline Strijkers, Nico Tillie, Timo de Rijk, curator Petra Rutten, Robert Winkel, Hedwig Heinsman, curator Ine Gevers, Melanie Bonajo en Martijn Engelbregt, zijn gefilmd en te bekijken in het dossier Nationaal, vergezeld van onder meer interviews en projectbeschrijvingen. Hieronder een greep uit de nieuwe aanwas op de site.

De volgende bijeenkomst, Nederlandwordtanders/Live #3 NU, wordt gehouden op 30 oktober.

Graag tot ziens!

Rijksbouwmeester Frits van Dongen en Team Nederlandwordtanders (Carolien Ligtenberg, Rutger Oolbekkink, Else Serindou-Wissink, Guido Wallagh ism Marcel van Heck, Gijs Frieling en Nicoline Kok)
Met dank aan: de curatoren, gastsprekers en gasten, Eric Luiten, Maurits de Bruijn, Merllijn Michon, DPI Animationhouse, GIT, Joost Nieuwenburg en kompanen
3Dgrachtenpand.jpg

3D Print Canal House

Wat als we gebouwen kunnen printen? Hedwig Heinsman van DUS architects laat het zien. "DO! 'Research & Design by Doing."
onverwachtelocaties.jpg

I Ambacht en Waternet in Beweging

Fascal Hukker sprak op de bijeenkomst Nederlandwordtanders/Live#2 Nationaal over (food)design als aanjager.
MedijnFabriek01.jpg

MedicijnFabriek

Kunstenaar Martijn Engelbregt vertelde over een laagdrempelig kunstproject waarin gezondheid, sociale cohesie, verantwoordelijkheid en de zorg voor elkaar en de natuur centraal staan.
waste.jpg

Afval geeft energie

Een vuilniszak vergezelde Lara van Druten van The Waste Transformers op het podium. Hoe kan afval energie geven?
gebouwalsproduct4.jpg

Het gebouw als product

Timo de Rijk, verbonden aan diverse universiteiten, sprak tijdens Nederlandwordtanders/Live #2 over het gebouw als product.
kleiburg.jpg

De flat

De flats in de ooit bijna opgegeven Bijlmerflat Kleiburg zijn met succes getransformeerd tot kluswoningen. Elies Koot van KondorWessels vertelt erover.
20140911NLwordtandersMEIRobertWinkel.jpg

Opdekdeurterreur

Hoe wil men wonen? Robert Winkel van Mei Architects over het einde van 'de opdekdeurterreur'.
NicoTillieNWA.jpg

Circularity and city data

Volgens Nico Tillie (Gemeente Rotterdam/TU Delft) versnellen goede data en leveren ze een gespreksagenda tussen overheid, burgers, investeerders of andere belanghebbenden.
NightSoilFakeParadise1.jpg

Stadssjamaan

Een korte film over de stadssjamaan van kunstenaar Melanie Bonajo. "The world which we perceive is a tiny fraction of the world which we can perceive..."
EvaGladekdeCeuvel.jpg

Clean Tech Playground

Eva Gladek van Metabolic over de Ceuvel. Van een vervuilde kavel, naar een zelfzuiverende en zelfvoorzienende broedplaats voor innovatieve ondernemers.
Nederlandwordtanders is een platform voor vooruitstrevende professionals en vernieuwende projecten op ruimtelijk gebied.

Nederlandwordtanders video
nederlandwordtanders.nl

powered by rijksbouwmeester.nl