Ontwerp stimuleert sociale vernieuwing

Eline Strijkers is curator van Nederlandwordtanders/Live #2 Nationaal, de bijeenkomst werd op 11 september in Den Haag gehouden.

Wij vroegen de curatoren om hun statement ten aanzien van Nederlandwordtanders in nationale context.

Eline Strijkers: "Ruimtelijke ontwerpen kunnen sociale vernieuwing stimuleren door 'circulaire' en 'inclusieve' projecten te maken."

Een uitgebreider interview volgt.

nationaal

ElineStrijkerscrop.jpg

Eline Strijkers

Eline Strijkers (Weesp, 1969) overbrugt met haar bureau DOEPEL STRIJKERS (opgericht in 2007) met intelligente ontwerpen en strategische interventies de kloof tussen kunst en wetenschap. Daarbij wordt de ruimtelijke vraag overstegen door het creƫren van projecten die bijdragen aan een 'circulaire' en 'inclusieve' economie. Deze ambitie stuurt de ontwerpcriteria per project en voegt een vaak verborgen laag van betekenis aan de werken. Voorbeelden van recent werk zijn SLEM, een retrofit van een voormalig Gemeentehuis in Waalwijk en het interieur van het Lely hoofdkantoor in Maassluis. Strijkers studeerde Vormgeving en Communicatie en Interieurarchitectuur aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam en werkte vijf jaar bij MVRDV architecten, waarna zij haar eigen bedrijf Strijkers Office startte. Ze neemt regelmatig zitting in jury's en commissies, geeft lezingen en masterclasses en is visiting critic en begeleider op kunstacademies en instituten voor architectuur. Ook participeerde ze bij de totstandkoming van de wijziging van de Wet op de architectentitel en was ze als docent en beroepsveldexpert bij de accreditatie van meerdere Masteropleidingen Interieurarchitectuur in Nederland betrokken.


.

interview

Ontwerp stimuleert sociale vernieuwing

website

http://www.doepelstrijkers.com