Gebundelde vernieuwers, REACTIVATE!

carolien_zw.jpg
Carolien Ligtenberg 22 May '13

Ter gelegenheid van het boek REACTIVATE! Vernieuwers van de Nederlandse architectuur organiseren uitgeverij Trancity, auteur Indira van ‘t Klooster en Pakhuis de Zwijger een avondvullend programma in alle zalen van het gebouw. Met ruim 40 eigenzinnige en innovatieve architectenbureaus.

Gebundelde vernieuwers: REACTIVATE!

Een aantal vernieuwers op de site van Nederlandwordtanders komt terug in de publicatie 'REACTIVATE!’. Het boek brengt nieuwe ruimtelijke en maatschappelijke thema’s geïmplementeerd in de praktijk van de vernieuwers van de Nederlandse architectuur in beeld en laat de 40 vernieuwende bureaus aan het woord in Pakhuis de Zwijger op 27 mei. 'REACTIVATE!' gaat over nieuwe aanpakken en nieuwe ambities binnen architectuur en stedenbouw, maar is er vooral om te laten zien dat met veel energie, nieuwe ideeën, opgetelde kennis en een uitgebreid netwerk innovatieve projecten tot stand komen.

Ter gelegenheid van het boek 'REACTIVATE! Vernieuwers van de Nederlandse architectuur organiseren uitgeverij Trancity, auteur Indira van ‘t Klooster en Pakhuis de Zwijger een avondvullend programma in alle zalen van het gebouw. Met presentaties, debat en workshops van ruim 40 eigenzinnige en innovatieve architectenbureaus over onder andere: performatieve stedenbouw, innovatief landschap, de architect als productontwerper en als fondsenwerver in natura.

Aan het begin van 21e eeuw is de maatschappij op economisch en cultureel niveau sterk veranderd. Dat vereist een grondige herijking van het vak van de architect. Inmiddels spreekt de jongste generatie architecten niet meer over PvE, DO en bestek, maar over economic engineering, urban biologic, Freemium, crowdfunding en deIdeal Day-methode. Allemaal nieuwe instrumenten voor financieringsconstructies, productontwikkeling voor zelfbouwers, gesloten kringlopen, grondsanering en sociale vernieuwing in leegstaande panden.

Met: O+A Architecten, Placemakers, BlokKatsVanVeen, spaceandmatter (oa. Tjeerd Haccou), FACT Architects, Fabric, POSAD, Non-Fiction (Michiel van Iersel), Lilith Ronner Van Hooijdonk, DUS Architects (oa. Hans Vermeulen), Marc Koehler, Wijkwiskunde, BAVAVLA, bureau ZWIRT (Carolien Ligtenberg), Studio Menno Kooistra, ZECC (oa. Marnix van der Meer), Jan Konings, MONADNOCK, NEXT Architects, Frantzen et al, Elastik, De Mannen van Schuim, Já¤gers & Co., Drive 3D!,Studio Roosegaarde, LOLA Landscape Architects, ZUS Architects (o.a.Elma van Boxel), 5F10, Bybali (oa. Jolijn Valk), DELVA Landscape Architects, Superuse Studios, Doepel Strijkers (oa Duzan Doepel), Except (oa. Tom Bosschaert), Aayu (oa. Daniel Höwekamp),Olaf Gipser Architects, SUMoffice, WHIM, Anne Holtrop, STAR, FLAT Architects, SPONGE architects en Powerhouse Company.

Moderator is Clemens Driessen (filosoof Universiteit Wageningen).

27 mei, 17.30-22.00 uur Pakhuis de Zwijger

herbestemming

HNO_P0_k.jpg

Een 'eetbaar' kantoorgebouw

20 May '13

Hoe kun je uit een kantoorgebouw eten? Aayu architecten ontwikkelde een slim concept, samen met DGMR, IMd Raadgevende Ingenieurs en het Agricultural Economics Research Institute (Wageningen Universiteit).

meer...

natuurtop.jpg

Vooruit met de Natuurtop!

Den Haag26 Apr '13

Op 22 juni vindt de Natuurtop plaats. Nederlandwordtanders schoof aan bij het Ministerie van Economische zaken en zal een groene tafel organiseren. Heeft u ook goede, groene ideeën? Laat het ons weten!

meer...

buurtpodiumwaterlandplein.jpg

Buurtpodium in co-creatie

Amsterdam24 Apr '13

Is ontwerpen in co-creatie een duurzame investering of is het een tijdrovende en idealistische methode? Een nieuw project in Amsterdam-Noord laat het zien....

meer...

KoiKoning2.jpg

Tussen droom en daad...

Eindhoven18 Apr '13

Koi Koning over expeditie Geestenberg en de dreigende teloorgang van wijkcentrum 't Karregat.

meer...

031813_nynke_krimpblog3.jpg

Go or no go?

Leeuwarden22 Mar '13

Wat gebeurt er eigenlijk allemaal in het noorden? Nynke-Rixt Jukema neemt ons mee naar de Friese realiteit....

meer...

032113_marco_langeblog_krimp1_.jpg

De instandhoudingsmythe voorbij

22 Mar '13

Marco van Zandwijk over de uitkomsten van onderzoek naar visies en ontwerpoplossingen voor toekomstbestendig onderwijs in de noordelijke krimpregio’s.

meer...

032113_Zecc_krimp_02.jpg

Hoe meer krimp hoe mooier!

22 Mar '13

Wat vindt Marnix van der Meer nu zo mooi aan krimp?

meer...

032113_TomB_Amsterdam.jpg

De krimpkaart als structuurvisie?

22 Mar '13

Tom Bergevoet en Maarten van Tuijl van .temp architecture vragen zich af of gemeenten kunnen en willen improviseren. Of houden zij vast aan hun vergezichten?

meer...

032113_Maurice_nietkrimp.jpg

Niet krimp, groeidenken is het probleem!

Heerlen22 Mar '13

Net als groei is krimp goed noch slecht, probleem noch oplossing...Een bijdrage van Maurice Hermans uit Heerlen.

meer...

032112_Maurice_ideas_gedicht.jpg

Heerlen in Beta

22 Mar '13

Een urban poem door Egid van Houtem, voorgedragen door Maurice Hermans (Betawerk) op 21 maart in Amsterdam Zuidoost.

meer...