Be there or be square!

saskia_0.jpg
Saskia Beer 18 Jun '13

In juni 2013 verscheen het VG-Visie magazine over samenwerken aan innovatie, met een uitgebreide bijdrage van Nederlandwordtanders. Hier de originele bijdrage van Saskia Beer, met een quote van Gijs Albada Jelgersma (associate director IVG Netherlands BV).

Wat kan je zelf doen met Amstel III? Dit kantorengebied tussen Amsterdam Arena en het AMC was in de jaren 80 en 90 een topbedrijvenlocatie en trekt nu nog steeds bekende bedrijven en dagelijks zo’n 26.000 forenzen aan. Tegelijkertijd is het met zo’n 25% structurele leegstand symbool komen te staan voor een ontspoorde en vastgelopen situatie. Mijn antwoord? Het Glamourmanifest! Nu, zo’n twee jaar na de officiële lancering, gaat dit zijn tweede fase in.

Het Glamourmanifest heeft in de afgelopen twee jaar activiteiten georganiseerd, die niet alleen ludiek en speels waren, maar ook bekendheid genereerden en zelfs nieuwe vastgoedeigenaren en huurders aantrokken. Zoals honderd gouden kabouters die ’s nachts te vondeling werden gelegd, een gedichtendag en het planten van duizenden bloemenbollen in dit vooralsnog troosteloze gebied.

Achter dergelijke activiteiten gaat wel een serieuze ambitie schuil: zorgen dat dit monofunctionele werkgebied de komende jaren stap voor stap transformeert naar een sprankelende stadswijk waar gewoond, gewerkt en gecreëerd kan worden. Het bestemmingsplan, afgelopen jaar door de gemeente Amsterdam gewijzigd, biedt hiervoor de mogelijkheid.

Recente ontwikkelingen markeren een nieuwe fase. Buurman AMC en eigenaren en beleggers in Amstel III zoeken meer samenwerking, en benaderen het Glamourmanifest als partner. Wij nemen deze handschoen graag op. Maar werknemers, eigenaren en beleggers van Amstel III en ‘omwonenden’, de bal ligt ook bij jullie. Doet u, na twee jaar van ludieke acties, mee aan het samen formuleren van een gemeenschappelijke transformatiestrategie?


Saskia Beer is architect. In 2011 lanceerde ze op eigen initiatief het Glamourmanifest om de opwaardering en op termijn transformatie van kantorengebied Amstel III in Amsterdam Zuidoost te kickstarten en katalyseren.

Bekijk hier het project: Glamourmanifest

Quote

“Voor het succesvol managen van commercieel vastgoed is een gedegen plan, kennis van de markt en beschikbaarheid van middelen onmisbaar. Vaak blijkt achteraf dat vooral het met tomeloze inzet en energie werken aan een project de doorslag heeft gegeven. Op gebiedsniveau heb je een langdurige onuitputtelijke bron van energie nodig om vooroordelen te veranderen en projecten van de grond te krijgen. Glamourmanifest is daar een goed voorbeeld van.” Gijs Albada Jelgersma (associate director IVG Netherlands BV)
web_Bamboebadkamer_Paul_van_Bussel.jpg

Ga uit van wat je al hebt!

Warffum17 Jun '13

In juni 2013 verscheen het VG-Visie magazine over samenwerken aan innovatie, met een uitgebreide bijdrage van Nederlandwordtanders. Hier de originele bijdrage van Paul van Bussel, met quotes van Hilde van Ree (Groninger Huis) en Peter Hofman (directeur Finance Lentis).

meer...

NWA_18042013_merlijnmichon_1721.jpg

Toffe huurders

Amsterdam14 Jun '13

In juni 2013 verscheen het VG-Visie magazine over samenwerken aan innovatie, met een uitgebreide bijdrage van Nederlandwordtanders. Hier de originele bijdrage van Marcus Fernhout, met een quote van Jaap Schoufour (hoofd Bureau Broedplaatsen gemeente Amsterdam).

meer...

bijJurgenHoogendoorn_buurtmoestuin_braakliggend_Stedelijke_Vernieuwing_Geuzenveld_kopie.jpg

Tijdelijk is het nieuwe permanent

Amsterdam12 Jun '13

In juni 2013 verscheen het VG-Visie magazine over samenwerken aan innovatie, met een uitgebreide bijdrage van Nederlandwordtanders. Hier de originele bijdrage van Jurgen Hoogendoorn.

meer...

Jan_Willem_vad_Groep.jpg

Baandoorbrekende energie

Apeldoorn11 Jun '13

In juni 2013 verscheen het VG-Visie magazine over samenwerken aan innovatie, met een uitgebreide bijdrage van Nederlandwordtanders. Hier de originele blog van Jan Willem van de Groep.

meer...

_JolijnValk_vgvisieblog.jpg

Van droom tot daad

Amsterdam10 Jun '13

In juni 2013 verscheen het VG-Visie magazine over samenwerken aan innovatie, met een uitgebreide bijdrage van Nederlandwordtanders. Hier de online bijdrage van Jolijn Valk.

meer...

Carolien_Ligtenberg_kleiburg_blog_ws.jpg

Tijd als ontwikkelstrategie

Amsterdam Zuidoost08 Jun '13

In juni 2013 verscheen het VG-Visie magazine over samenwerken aan innovatie, met een uitgebreide bijdrage van Nederlandwordtanders. Hier de originele blog van Carolien Ligtenberg, met een quote van Elies Koot van Kondor Wessels Vastgoed.

meer...

bijErgun_Erkocu_informeel_transfaal_06_site.jpg

Bewust onafgemaakt

Rotterdam07 Jun '13

In juni 2013 verscheen het VG-Visie magazine over samenwerken aan innovatie, met een uitgebreide bijdrage van Nederlandwordtanders. Hier de originele blog van Ergün Erkoçu en Cihan Bugdaci.

meer...

nwa_provada_05062013_6459.jpg

Nog lang niet uitgespeeld

Amsterdam06 Jun '13

Wat doet Nederland wordt anders op de Provada? Tussen alle netwerkborrels door opeens een ludieke quiz. Om ook aan opdrachtgevend Nederland te laten zien dat Nederland anders moet, en anders kan. En dat trekt volop bekijks!

meer...

nwa_provada_05062013_0098.jpg

Opvallend anders

Amsterdam05 Jun '13

Op de Provada viel één man meteen op. Jord den Hollander, de bevlogen quizmaster van de Nederlandwordtanders Quiz. Speciaal voor deze gelegenheid gekleed in fleurig groen.

meer...

reactivate_cover_nwa.jpg

Een pakhuis vol vernieuwers

Amsterdam29 May '13

Ter gelegenheid van de presentatie van de publicatie ‘REACTIVATE!’, van Indira van ’t Klooster (uitgeverij trancityxvaliz) vulde Pakhuis de Zwijger zich op 27 mei met eigenzinnige en innovatieve ontwerpers en uitdagende thema’s. Nederlandwordtanders was er bij.

meer...