/files/pro/i_0228/eigenwijkseenergiecoorporatie.jpg

EigenWijkse Energie Coöperatie

Energie is té belangrijk om alleen aan politici over te laten, volgens de . EigenWijkse Energie Coöperatie. "Energie van, voor en door onszelf" is dan ook hun motto.

Henk Muis sprak tijdens Live#6 Meerwaarden! op 8 december op de TU Delft over de EigenWijkse Energie Coöperatie in Wijk bij Duurstede.

EigenWijkse Energie Coöperatie

Begin 2012 kwam een aantal mensen in Wijk bij Duurstede bij elkaar om na te denken over het oprichten van een eigen lokaal energiebedrijf. Op 25 januari 2013 is de EigenWijkse Energie Coöperatie officieel opgericht door Henk Muis (voorzitter), Rob Willems (secretaris), Joost Vulto (penningmeester), Henriette Sanders en Bob Zijderveld. “Wij vinden energie té belangrijk om alleen aan politici over te laten. Want energie hebben we altijd nodig. En de prijzen van kolen, olie en gas worden iedere dag duurder. Terwijl energie uit duurzame bronnen steeds goedkoper wordt. En trouwens ook veel schoner is. Daarom zeggen wij: “Energie van, voor en door ons zelf!” Inmiddels zijn er meer dan 145 leden en een aantal Energiecafés georganiseerd. Gewerkt wordt aan twee grote projecten: 165 zonnepanelen op het Revius en 505 panelen op de voormalige steenoven Bosscherwaarden: de Stroomfabriek. Ook zal het binnenkort mogelijk worden om via de EigenWijkse Energie Coöperatie duurzame elektriciteit en gas af te nemen. We werken daarvoor samen met DE Unie.”

meerwaarden

HenkMuiszw.jpg

Henk Muis

Henk Muis (1953) is sinds de oprichting in 2013 voorzitter van de EigenWijkse Energie Coöperatie, het lokale energiebedrijf van Wijk bij Duurstede. Onder het motto ‘energie van, voor en door ons zelf!', wordt gewerkt aan grote projecten met zonnepanelen en zal het binnenkort mogelijk worden om via deze coöperatie -in samenwerking met DE Unie- duurzame elektriciteit en gas af te nemen. Henk Muis was voorheen wethouder bij de Gemeente Wijk bij Duurstede, projectleider en consultant bij CEA en bestuurslid van Eternally Yours. Hij studeerde natuurkunde aan de Universiteit Twente.

project

EigenWijkse Energie Coöperatie

website

http://www.eigenwijkseenergiecooperatie.nl

weblog

http://www.henkmuis.com

social media

Henk Muis op twitter

muis1953@muis195307 Jul

RT @WJJonkers: Zonnige opening van project Marienhoeve van @EigenWijkse door o.a. @PvdBerg_provUtr. Gefeliciteerd met dit mooie p… https://t.co/WlRB3jHeWM

muis1953@muis195307 Jul

RT @NMU_: Onlangs werd het eerste dak van Zonnepark Mariënhoeve in Wijk bij Duurstede feestelijk in gebruik genomen door de… https://t.co/NFlg3nS5Wf

muis1953@muis195301 Jul

RT @JorisHogenboom: Heel mooi project, met wat hulp van https://t.co/NwH2MBTsFn https://t.co/aUO24UNlf5

muis1953@muis195319 May

Dagvoorzitter bij Expertmeeting Verduurzaming Varend Erfgoed https://t.co/kPTch1xoAP

muis1953@muis195315 May

ASN bank zegt: “We hebben berekend dat € 1.000 onderbrengen bij ASN Bank gelijk staat aan de CO2 die elf bomen opnemen.”

muis1953@muis195315 Apr

Er is geen gebrek aan geld of technologie, er is gebrek aan verbeelding (Daan Roosegaarde)

muis1953@muis195326 Mar

RT @iekebenschop: Voor alle nieuwe raadsleden die mogen 'regeren': bestudeer onze flyer met berekeningen hoe we in de @ProvUtrechthttps://t.co/EuDGZyGhQY

muis1953@muis195323 Feb

Giraffen of mestkevers zijn net zo goed in wat zij doen als mensen in wat wij doen (Henry Gee)