Nederlandwordtanders

Internationale terugblik

nederlandwordtanders.nl

14 Apr. 14 — Het voormalige gebouw van het ministerie van EZ aan de Bezoudenhoutseweg in Den Haag was vorige week het toneel voor de bijeenkomst Nederlandwordtanders/Live #1 Internationaal. Met vijftien pitches van vijf minuten, bevlogen sprekers, een enthousiast publiek en daadkrachtige ontmoetingen leefde het leegstaande atrium deze avond weer even helemaal op.

De bijdragen van de gastsprekers (curator Robert Broesi, Reimar von Meding, Geert Reitsma, curator Rogier van den Berg, Dirk Peters, Boris Hocks, curator Bart Goldhoorn, Erikjan Vermeulen, Tjeerd Haccou, curator Marco Bevolo, Samir Bantal, Ronald Lenz & Daniela Krautsack, curator Kai van Hasselt, Ekim Tan en Tom Bade) en de introductie en afsluiting van Carolien Ligtenberg zijn gefilmd en te bekijken in het dossier Internationaal, vergezeld van onder meer interviews en projectbeschrijvingen. Hieronder een greep uit de nieuwe aanwas op de site.

Volgende bijeenkomsten:
6 juni: Werken aan de duurzame stad (Nederlandwordtanders ism RUIMTEVOLK)
4 september: Nederlandwordtanders/Live #2 Nationaal
30 oktober: Nederlandwordtanders/Live #3 Regionaal/Lokaal

Graag tot ziens!

Rijksbouwmeester Frits van Dongen en Team Nederlandwordtanders (Carolien Ligtenberg, Rutger Oolbekkink, Else Serindou-Wissink, Guido Wallagh ism Marcel van Heck, Gijs Frieling en Nicoline Kok)
12POLDERCUPMaiderLopez.jpg

Lijnen in het veld

Carolien Ligtenberg introduceerde de bijeenkomst Nederlandwordtanders/Live #1 Internationaal met een toelichting over Nederlandwordtanders en de nieuwe bouwcultuur en sloot de avond af met een aantal grote lijnen in het veld.
wsVogeltjesbewoners02.jpg

Vogeltjesbuurt Tilburg

Volgens Reimar von Meding van KAW wordt het einde van de energierekening het einde van sociale woningbouw zoals we die nu kennen.
ws01citizenMfactory.jpg

CitizenM

Een betere hotelervaring voor minder geld voor de ‘mobile citizens’ van deze wereld, een bijdrage van Erikjan Vermeulen van Concrete.
clothes.jpeg

Open stedenbouw

Naar aanleiding van de bijeenkomst Nederlandwordtanders/Live#1 Internationaal schreef curator Bart Goldhoorn een blog over open stedenbouw.
westland.jpg

China, Midden-Oosten en Westland

Geert Reitsma (OMA): ondanks de verschillen in context kun je als ontwerper bijdragen aan actuele maatschappelijke, economische en ruimtelijke opgaven.
Stumpergasse1.jpg

Stumpergasse

Ronald Lenz en Daniela Krautsack van Cities Next over een hyperlokale ondernemersgemeenschap in Wenen.
INTROARBEIDINDESTADbeeld.jpg

Arbeid in de stad

Samir Bantal (Studio Oblique) onderzoekt hoe de leegstaande kantoorkolossen van het Rijk getransformeerd kunnen worden naar ‘verticale fabrieken’.
RuimtevoorenergiePosaduitsnedews.jpg

Ruimte voor energie

Volgens Boris Hocks (Posad) moeten ontwerpers een rol spelen in de energieopgave.
Nederlandwordtanders is een platform voor vooruitstrevende professionals en vernieuwende projecten op ruimtelijk gebied.

Nederlandwordtanders video
nederlandwordtanders.nl

powered by rijksbouwmeester.nl