Nederlandwordtanders

Op volle kracht vooruit!

nederlandwordtanders.nl

12 Feb. 14 — Nederlandwordtanders gaat in 2014 weer met volle kracht vooruit!

Op de website zullen het komende jaar wederom regelmatig nieuwe professionals met nieuwe projecten verschijnen. Maar er is meer...
Met deze professionals zullen wij, aan de hand van hun persoonlijke ervaringen, het komend jaar gaan formuleren wat de condities van de nieuwe bouwcultuur zijn. Ook doen curatoren hun intrede, die de scoop van Nederlandwordtanders verbreden en op hun beurt weer nieuwe professionals en projecten aandragen.

In de bijeenkomstenreeks Nederlandwordtanders Live (april, juni en oktober) wordt met een breed publiek internationaal, nationaal en lokaal de verdieping opgezocht. Later dit jaar zullen wij de ervaringen uit Nederlandwordtanders ook gericht delen met onder meer de nieuwe gemeentebesturen en andere opdrachtgevers.

Wij kijken uit naar een inspirerend jaar, vol uitbreiding, verdieping en concretisering, zowel on- als offline. Doet u mee?

Rijksbouwmeester Frits van Dongen en Team Nederlandwordtanders (Carolien Ligtenberg, Rutger Oolbekkink, Else Serindou-Wissink, Guido Wallagh ism Marcel van Heck, Gijs Frieling en Nicoline Kok)
Followformsenergy.png

Form follows energy

Nederlandwordtanders keek over de grenzen en stuitte op een heel bijzonder paviljoen op het strand van Barcelona. Achitect Rodrigo Rubio ontwierp het Endesa paviljoen volgens het principe: 'Form follows energy'....

meer:

Form follows energy

urbanpopup_keuken.jpg

Rendabele kansen voor leegstand

Vastgoed in de nieuwe economie vraagt om alternatieve verdienmodellen. Marie-Claire Aarts biedt met Urban Popup duurzame kansen voor leegstand en helpt om kansloze panden te laten renderen.

meer:

Rendabele kansen voor leegstand

hermithouses.jpg

Moderne kluizenaars in betaalbaar design

Duurzame zelfvoorzienende huisjes voor de moderne kluizenaar, betaalbaar design door DIY. Dat zijn de The Hermit Houses van Daniël Venneman. Het ultieme doel is een Nederlandse ‘cabin-culture’, een netwerk van natuurvriendelijke huisjes op bijzondere plekken.

meer:

Moderne kluizenaars in betaalbaar design

IMG_5983_oostenburg.jpg

Samenwerken, vertrouwen, ondernemen en loslaten

Omdat er voor nieuwe manieren van werken geen formats bestaan, hebben Zef Hemel en Caroline Combé samen met de Amsterdamse diensten, stadsdelen en de Wibautleerstoel van de Universiteit van Amsterdam de praktijkleergang De Nieuwe Wibaut opgezet.

meer:

Samenwerken, vertrouwen, ondernemen en loslaten

Nederlandwordtanders is een platform voor vooruitstrevende professionals en vernieuwende projecten op ruimtelijk gebied.

Nederlandwordtanders video
nederlandwordtanders.nl

powered by rijksbouwmeester.nl