Nederlandwordtanders

Op naar een andere bouwcultuur!

nederlandwordtanders.nl

07 Nov. 13 — Nederlandwordtanderswordtanders was volop in het nieuws de afgelopen tijd. In onder meer Nieuwsuur en het Financieel Dagblad sprak rijksbouwmeester Frits van Dongen over de benodigde rigoureus andere bouwcultuur in Nederland. En hoe Nederlandwordtanders de verandering stimuleert, met bevlogen vernieuwers en concrete praktijkvoorbeelden.

Hieronder een greep uit de nieuwe aanwas, blogs en bijeenkomsten. Laat u inspireren, en houd ons op de hoogte van alles dat niet mag ontbreken. Wij zijn bereikbaar via info@nederlandwordtanders.nl

Team Nederlandwordtanders
twitter @NLwordtanders
Gasontvangststation_Dinteloord_1_Tilleman2_Voorzijde.jpg

Eerste biobased gevel

’s Werelds eerste biobased gevel staat in Dinteloord. Architect Marco Vermeulen ontwierp hier een nieuw gasontvangststation met een gevel van biohars en hennepvezels, een biobased materiaal dat hij samen met NPSP Composieten uit Haarlem ontwikkelde.

meer:

Eerste biobased gevel

museum_of_possibilities1_by_kelseysnook.jpg

Zaakwaarnemer van de veranderlijke stad

Om de kwaliteit van de tijdelijke projecten in de stad te waarborgen, kleinschalige initiatieven ook op stadsniveau betekenis te laten krijgen en tijdelijkheid te incorporeren in stadsplanning hebben we een nieuwe ruimtelijke professional nodig. Carolien Ligtenberg introduceert de stadscurator.

meer:

Zaakwaarnemer van de veranderlijke stad

IkbouwbetaalbaarinAlmere01.jpg

Nieuwe vorm van sociale huisvesting

IkbouwbetaalbaarinAlmere is een nieuwe vorm van sociale huisvesting. In elke andere gemeente toepasbaar, voor gemeenten budgettair neutraal en voor architecten en aannemers een nieuwe kans.

meer:

Nieuwe vorm van sociale huisvesting

eranoppenheimer_nederland.jpg

Wij vieren het Jaar van de Ruimte mee!

2015 wordt het Jaar van de Ruimte, georganiseerd door het Ministerie van IenM, Planbureau voor de Leefomgeving en Platform31. Nederlandwordtanders was bij de aftrap op 11 oktober. Als podium voor een nieuwe ruimtelijke praktijk en nieuwe professionals vieren wij het Jaar van de Ruimte graag mee!

meer:

Wij vieren het Jaar van de Ruimte mee!

02_Sintlievensmonstertoren.jpg

Blijven kietelen

Architect en overbuurman van de Sint Lievensmonstertoren Reggy Hulsken (IDNA) zag een gemiste kans voor dit landmark van Zierikzee en initieerde zelf een plan. Een aansporing voor de eigenaar om meer met het gebouw zelf te doen, en daarmee ook de hele omgeving een impuls te geven. Ook al staan alle plannen momenteel in de koelkast, IDNA kietelt onverminderd door.

meer:

Blijven kietelen

Pages_from_Soupalicious___light_1_2.jpg

Kantoorpand wordt soepfabriek

Hier worden wij vrolijk van! De combinatie van lekker eten met hergebruik, werkgelegenheid en nog veel meer. Nederlandwordtanders sprak met Milco Aarts, de initiatiefnemer achter Soupalicious.

meer:

Kantoorpand wordt soepfabriek

Nederlandwordtanders is een platform voor vooruitstrevende professionals en vernieuwende projecten op ruimtelijk gebied.

Nederlandwordtanders video
nederlandwordtanders.nl

powered by rijksbouwmeester.nl