Nederlandwordtanders

Zomer 2016

nederlandwordtanders.nl

14 Jul. 16 — Genoeg te doen deze zomer! Onlangs zijn de zes prijswinnaars van de ontwerpersprijsvraag 'a Home away from Home' bekendgemaakt, is er een magazine uitgebracht, een pop-up tentoonstelling ingericht en een nieuwe website gelanceerd waarop alle inzendingen terug te zien zijn. Nederlandwordtanders heeft de ontwerpersprijsvraag -een initiatief van COA in samenwerking met de Rijksbouwmeester- gehost. Tijdens de IABR organiseerde Nederlandwordtanders een bijeenkomst over de Next Spreadsheet, het verslag is na te lezen op onze website. Na de zomer volgen nieuwe initiatieven.

Een fijne zomer gewenst en tot ziens!

Team Nederlandwordtanders
Carolien Ligtenberg/bureau ZWIRT, Rutger Oolbekkink/Inbo, Else Wissink/Else.com in samenwerking met Marcel van Heck, Gijs Frieling en Nicoline Kok/Atelier Rijksbouwmeester en Maurits de Bruijn
winnaarsahomeawayfromhome.jpg

Zes Winnaars A Home away from Home

Nieuwe erven, nieuwe buren, nieuwe oogsten - Haiko Meijer/Onix NL; Evolutionary wooden buildings - Jurrian Knijtijzer/Finch Building B.V.; ComfortCity/De Tussenruimte - Anneloes de Koff/Pieter Stoutjesdijk; Hotel nice to meet you - Rik Tuithof/studio Rik Tuithof; SolarCabin/Dak onder de zon - Bram Zondag/Arjan de Nooijer; RE-settle - René van Zuuk/René van Zuuk Architekten B.V. zijn de winnaars van 'A Home away From Home'.
bijeenkomstnextspreadsheet.jpg

'The Next Spreadsheet' verkend

Tijdens een inspirerende bijeenkomst in de Spiral Rooom op de IABR verkende Nederlandwordtanders samen met een aantal sprekers met verschillende achtergronden de nieuwe rekenmodellen voor de Next Economy. Wat zou het nieuwe businessmodel kunnen zijn voor projecten met meervoudige waardencreatie en hoe zou de Nieuwe Spreadsheet eruit kunnen zien?
ahomeawayfromhomefilm.png

Nieuwe website A Home away from Home

Tijdens de slotbijeenkomst van 'A Home away from Home' is een nieuwe website gelanceerd, waarop alle inzendingen, filmpjes en meer terug te vinden zijn. Ook is er inmiddels een Engelstalige versie gereed. De zes winnende teams werken in de komende maanden aan de ontwikkeling van een prototype op ware grootte, die tijdens de Dutch Design Week in oktober 2016 tentoongesteld zullen worden.
AHome0044kopie.jpg

Pop-up expositie en magazine

Tijdens de slotmanifestatie op 29 juni is de tijdelijke tentoonstelling 'A Home away from Home' geopend in Het Nieuwe Instituut. Hierin tonen de uitschrijvers de variëteit van de opbrengst aan een breder publiek. De tentoonstelling is nog te zien tijdens het White Nights Festival in het Museumpark Rotterdam (13-17 juli) en aansluitend tot en met 31 juli in Bureau Europa, platform voor architectuur en design in Maastricht. Daarnaast is er ter gelegenheid van de prijsvraag een magazine uitgegeven, dat hier is te downloaden.
Nederlandwordtanders is een platform voor vooruitstrevende professionals en vernieuwende projecten op ruimtelijk gebied.

Nederlandwordtanders video
nederlandwordtanders.nl

powered by rijksbouwmeester.nl