Nederlandwordtanders

Terugblik Live#6 en resultaten Learning from Lowlands

nederlandwordtanders.nl

10 Dec. 15 — Meerwaarden! Dat was de titel van onze zesde Live bijeenkomst, afgelopen dinsdag 8 december op de TU Delft. Het was wederom een inspirerende avond, met bevlogen sprekers, een interessant mini-college over de 'Nieuwe Spreadsheet', de presentatie van onze publicatie 'Learning from Lowlands' en een prikkelend slotwoord van de nieuwe Rijksbouwmeester Floris Alkemade. Hij bedankte de aanwezigen voor hun durf de idealistische kant op te gaan en deelde een vooruitblik op onze bijdrage aan de IABR.

Het verslag en alle gefilmde pitches zijn te bekijken in het dossier meerwaarden en meer over Learning from Lowlands is te vinden in het dossier Learning from Lowlands.

Hieronder een greep uit de nieuwe aanwas op de site.

Tot ziens!

Team Nederlandwordtanders/Carolien Ligtenberg, Rutger Oolbekkink, Else Wissink, Guido Wallagh ism Marcel van Heck, Gijs Frieling en Nicoline Kok
Live #6 met dank aan: alle gastsprekers, gasten, Maurits de Bruijn, Judith Quax, Marco Bakker, DPI Animationhouse, Bis, Stylos en de TU Delft
kaftLearningfromLowlandsNederlandwordtan.jpg

Publicatie Learning from Lowlands

Wat kunnen stadsmakers leren van een tijdelijke stad als Lowlands? Die vraag stond centraal in ons onderzoek 'Learning from Lowlands'. Lees nu de publicatie met alle uitgewerkte bevindingen, lessen, interviews en meer....
afsluitingLive6FlorisAlkemade.jpg

Realisme versus idealisme

"We kunnen niet alles met ontwerp oplossen, maar wel veel." Rijksbouwmeester Floris Alkemade sloot Live#6 af met een betoog over de verschuivende grenzen tussen realisme en idealisme en een vooruitblik op onze bijdrage aan de IABR.
roodrevive.jpg

Re-vive

Creativiteit verbindt ontwerpers en de industrie. Ontwerpersduo rENs/Renee Mennen en Stefanie van Keijsteren presenteerden in samenwerking met Desso de collectie ‘Re-vive’: nieuw leven voor oude tapijten.
MG8068.jpg

Ontschotten

"Wij maken geen dikke onderzoeken, maar boeken concrete resultaten." Directeur Martin Cnossen sprak over de aanpak van Stichting DBF en de meerwaarden die dat oplevert.
1intiemevreemdenFS.jpg

Intieme vreemden

Socioloog en ruimtemaker Frans Soeterbroek pitchte tijdens Live#6 in het kader van 'Learning from Lowlands' zijn fotoproject 'Intieme vreemden' en zijn bevindingen over Lowlands als lichte gemeenschap.
2presMS.jpg

Meervoudige waardecreatie

Wat is de betekenis van het denken in meervoudige waardecreatie voor het businessmodel van de ontwerper? Martijn Stevens van de Radbout Universiteit Nijmegen lichtte dat toe tijdens Live#6.
Drijvendpark.jpg

Drijvend park

Rotterdam: weinig groen, veel water. Tieme Haddeman/Urban Green ontwierp een drijvend park dat de havens zal vergroenen en tegelijkertijd waterzuiverend werkt.
TruePrice.jpg

De nieuwe spreadsheet

"Geld is niet noodzakelijk de enige of beste manier om dingen te waarderen." Michel Scholte van True Price gaf een inspirerend mini-college over hoe het anders kan, met een stappenplan.
TropicanarevisitedFrankHanswijk.jpg

Tropicana

Yvette Govaart van COUP/Blue City lichtte tijdens Live#6 toe hoe de basisbeginselen van Blue Economy vertaald zijn naar een haalbare businesscase voor de transformatie van Tropicana.
superusestudios.jpg

Superuse

"Juist aan het einde van hun levensfase valt er nog veel meerwaarde uit materialen te halen." Jan Jongert liet tijdens Live#6 zien hoe Superuse Studios daarmee te werk gaat.
pretaloger.jpg

Prêt-à-Loger‏

Een oplossing voor 1,4 energievretende Nederlandse rijtjeshuizen, dat biedt het project Prêt-à-Loger‏ van de TU Delft. Andy van den Dobbelsteen/TU Delft vertelt er meer over.
takecarebnb.jpg

Takecarebnb

Hoe kunnen particulieren betrokken worden bij de huisvesting van vluchtelingen met een verblijfsvergunning? Reinout de Kraker initieerde Takecarebnb en Danny den Hartog pitchte het project tijdens Live#6.
eigenwijkseenergiecoorporatie.jpg

EigenWijkse Energie Coörporatie

Henk Muis van de EigenWijkse Energie Coörporatie sprak tijdens Live#6 over het lokale energiebedrijf en deed een oproep aan de overheden om wat sneller mee te werken.
postkantoorneude.jpg

Mobile Public Domains

Publieke functies kunnen op lokaal niveau meer dynamisch worden gefaciliteerd. Naar aanleiding 'Learning from Lowlands' presenteerde Martine Zoeteman/STADvogels Mobile Public Domains.
Nederlandwordtanders is een platform voor vooruitstrevende professionals en vernieuwende projecten op ruimtelijk gebied.

Nederlandwordtanders video
nederlandwordtanders.nl

powered by rijksbouwmeester.nl