Nederlandwordtanders

Mogelijkmakers Durft u het aan?

nederlandwordtanders.nl

20 Mar. 15 — Wat is de nieuwe bouwcultuur en wie maakt het mogelijk? Dat waren de vragen op het afscheidssymposium van Rijksbouwmeester Frits van Dongen. Nederlandwordtanders/Live#4 Mogelijkmakers was onderdeel van het programma.

Nederlandwordtanders video

De bijdragen van de pitchers Elies Koot (Kondor Wessels Vastgoed), Menno Kooistra (Menno Kooistra Architects), Roel Bol (Ministerie van Economische Zaken), Daan Bruggink (ORGA architect), Floris Alkemade (FAA en FAA/XDGA), Erwin Dacier (provincie Noord Brabant), Liesbeth Jansen (Marineterrein), Annius Hoornstra (OGA Amsterdam) en David Mulder (XML) zijn gefilmd en terug te kijken in het dossier Mogelijkmakers. Hieronder een greep uit de nieuwe aanwas op de site. Op 18 juni staat de volgende Live bijeenkomst op het programma.

Tot ziens!
Team Nederlandwordtanders (Carolien Ligtenberg, Rutger Oolbekkink, Else Serindou-Wissink, Guido Wallagh ism Marcel van Heck, Gijs Frieling, Nicoline Kok en Maurits de Bruijn), met dank aan voormalig Rijksbouwmeester Frits van Dongen
imagesjennyholzer.jpg

Cultuur en experiment

De eerste blog van een drieluik naar aanleiding van het eerste Rondetafelgesprek van dit jaar, op zoek naar de mogelijkmakers.
depiermennokooistra.jpg

Wandelen boven (be)leven

Menno Kooistra (Menno Kooistra Architects) sprak tijdens Live#4 over de pier van Scheveningen als verlengstuk van de stad.
PierScheveningenEliesKoot.jpg

Nieuw leven voor verlaten icoon

Vijf jaar experimenteren om tot herbestemming te komen. Elies Koot (Kondor Wessels Vastgoed) belicht De Pier vanuit de ontwikkelingskant.
BiobasedtandartspraktijkORGAarchitect.jpg

Biobased Bouwen

Hoe wordt naar de tandarts gaan een beleving en een auberginekweker bouwleverancier? Daan Bruggink (ORGA architect) over Biobased Bouwen.
wisselingkolommen.jpg

Transitie in de bouw

Hoe krijgen we er samen weer lol in? Founding Father van de Biobased Economie Roel Bol over het bouwen van een netwerk, het omarmen van de complexiteit en nieuw perspectief.
florisalkemadeboulevardmcnwa.jpg

Bestuursculturen

Van Parijs naar Sint Oedenrode. Floris Alkemade (FAA en FAA/FAA/XDGA) over verschillende bestuursculturen en hun invloed.
mozaiekbrabant.png

Mozaiek Brabant

Erwin Dacier (ruimtelijk strateeg provincie Noord-Brabant) rolt een bijzonder tapijt uit in Brabant.
marineterrein.jpg

Organische gebiedsonwikkeling

Projectdirecteur van het Marineterrein Liesbeth Jansen in Amsterdam spreekt over organische gebiedsontwikkeling en het creƫren van waarde.
buiksloterham.jpg

Dansen tussen de lagen

"We hebben geen revolutie nodig maar samenwerking." Annius Hoornstra (Adjunct Directeur Grond & Ontwikkeling Amsterdam) danst tussen de lagen van Buiksloterham.
150316XMLRijksbouwmeesterbeeld2.jpg

Designing Democracy

Hoe kan ontwerp bijdragen aan democratie? David Mulder van XML aan het woord.
rondetafelgespreknwa.jpg

Het experiment voorbij

De tweede blog van een drieluik naar aanleiding van het eerste Rondetafelgesprek van dit jaar, op zoek naar de mogelijkmakers.
still2.jpg

Mogelijkmakers gezocht

Team Nederlandwordtanders en 310k maakten een nieuwe film over Nederlandwordtanders in 2015. Mogelijkmakers, durft u het aan?
Nederlandwordtanders is een platform voor vooruitstrevende professionals en vernieuwende projecten op ruimtelijk gebied.

Nederlandwordtanders video
nederlandwordtanders.nl

powered by rijksbouwmeester.nl