Nederlandwordtanders

Praktijkvoorbeelden uit de duurzame stad

nederlandwordtanders.nl

12 Jun. 14 — Een zinderende zomer, omlijst door inspirerende bijeenkomsten. Op 6 juni presenteerde Nederlandwordtanders in samenwerking met RUIMTEVOLK tijdens de IABR in de Kunsthal ‘Werken aan de duurzame stad. Hoe gemeentelijke ambities en initiatieven uit de praktijk elkaar ontmoeten.’ Diverse pitches zijn gefilmd en te bekijken in het dossier duurzame stad.

Na de zomer organiseren wij Nederlandwordtanders/Live #2: op 11 september plaatst Nederlandwordtanders de nieuwe bouwcultuur in een nationale context, presenteren vijf nieuwe curatoren hun visie en stellen zij tien nieuwe praktijkvoorbeelden voor.

Wij wensen iedereen alvast een mooie zomer toe!

Rijksbouwmeester Frits van Dongen en Team Nederlandwordtanders (Carolien Ligtenberg, Rutger Oolbekkink, Else Serindou-Wissink, Guido Wallagh ism Marcel van Heck, Gijs Frieling en Nicoline Kok)
DeCeuvel1JeanPierreJans.jpg

De Ceuvel

Sascha Glasl van Space&matter lichtte op de IABR het ontstaan van deze zelfzuiverende en zelfvoorzienende broedplaats voor innovatieve ondernemers toe.
Dakpark2Nederlandwordtanders.jpg

Dakpark Rotterdam

Een lange adem, bevlogen bewoners en professionals, het vieren van mijlpalen. Een bijdrage van Els Desmet over een tot groen stadspark getransformeerd voormalig spoorwegemplacement.
EndessaRodrigoRubio.jpg

Form follows Energy

Het Endesa Pavilion in Barcelona van Rodrigo Rubio is een prototype van een zelfvoorzienend zonne-energie-gebouw en belichaamt het nieuwe paradigma 'Form follows Energy'.
solarpark1.jpg

Solarpark Bronckhorst

Nico Wissing van NL Greenlabel sprak op de bijeenkomst in de Kunsthal over het Solarpark bij Hengelo, een plek waar meer mogelijk is dan alleen energie opwekken.
AmsterdamRoofTopSolutionsNederlandwordta.jpg

Het dak is goud waard

“Door het dak beter te benutten maken wij de stad leefbaarder en klimaatbestendig.” Sacha Stolp en Amsterdam Rooftop Solutions zien gouden kansen op het dak.
IABRJanWillemvandeGroepnederlandwordtand.jpg

Energiesprong

Al eerder interviewde Nederlandwordtanders Jan Willem van de Groep uitgebreid over de energie-nota-nul-woningen. Tijdens de bijeenkomst 'De duurzame stad' vertelde hij er meer over.
Nederlandwordtanders is een platform voor vooruitstrevende professionals en vernieuwende projecten op ruimtelijk gebied.

Nederlandwordtanders video
nederlandwordtanders.nl

powered by rijksbouwmeester.nl