Nederlandwordtanders

Zomer

nederlandwordtanders.nl

17 Jul. 13 — Nederlandwordtanders.nl is een platform voor innovatieve professionals en vernieuwende projecten op ruimtelijk gebied. De website laat niet alleen inspirerende voorbeeldprojecten zien, maar ook hoe die tot stand zijn gekomen. Via interviews, blogs en projectbeschrijvingen.

Nederlandwordtanders staat voor optimisme, innovatieve ontwerpkracht, ondernemerschap en maatschappelijke betrokkenheid. Nederlandwordtanders is powered by Rijksbouwmeester Frits van Dongen en is een vervolg op het initiatief van voormalig Rijksbouwmeester Liesbeth van der Pol.

In deze eerste mail geven we u een sneak preview van wat u kunt vinden op de website van Nederlandwordtanders. U ontvangt deze mail omdat u eerder betrokken bent geweest bij Nederlandwordtanders of omdat u een contact bent van het Atelier Rijksbouwmeester. Wilt u het niet meer ontvangen, klik dan onder de mail op unsubscribe.

Vanaf 22 juli tot en met 26 augustus hebben we een zomerstop. Daarna komen we terug met nieuwe projecten en personen rondom de thema's herbestemming en nieuwe businessmodellen.

Team Nederlandwordtanders

Volg ons ook op twitter @NLwordtanders
playknop_filmpje.jpg

Tegenbeweging

Bekijk hier in een filmpje van 1,5 minuut waar Nederlandwordtanders voor staat.

meer:

Tegenbeweging

nwa_provada_05062013_6459.jpg

Nederlandwordtanders op de Provada

Op de Provada mocht het optimisme, de ontwerpkracht en innovatie van Nederlandwordtanders niet ontbreken. En opvielen deed het initiatief zeker, tijdens een ludieke en informatieve quiz in drie rondes, langs de verschillende provinciƫn. Van Groningen tot Limburg. Van (achterhaalde) grootschalige gebiedsontwikkelingen, tot het printen van een grachtenpand.

meer:

Nederlandwordtanders op de Provada

AL_3.jpg

Tijdelijke openbare ruimte als continue opgave

Niet alles is voor de eeuwigheid. Braakliggende terreinen en leegstaande gebouwen zijn uitermate geschikt voor tijdelijke interventies. Is tijdelijkheid het nieuwe permanent? Lees meer over recente tijdelijke projecten en de intiatiefnemers.

meer:

Tijdelijke openbare ruimte als continue opgave

GeoFort_Zalmenroute.jpg

Slimme natuurcombinaties

Nederlandwordtanders was te gast op de Natuurtop en schoof aan bij de Groene Tafel van young professionals. Lees hier een impressie en de drie adviezen aan staatssecretaris Dijksma. Kijk bij thema natuur voor goede voorbeelden van deze slimme combinaties.

meer:

Slimme natuurcombinaties

smart_highway.jpg

Smart Highway

Een snelweg met belijning die energie opwekt en verkeerstekens die alleen oplichten als mensen er gebruik van maken. Lees meer over dit innovatieve project van Daan Roosegaarde (zomergast van 2013) en Heijmans.

Kijk voor deze en andere projecten op onze projectenpagina.

meer:

Smart Highway

nwa_erik_wong_th.jpg

Huis aan het eind van de wereld

Hoe groter het verschil tussen een volle Randstad en het lege noorden, hoe meer interactie tussen die twee.

Lees meer over Wongema, een bijzonder initiatief van Erik Wong. En lees bij netwerk nog veel meer interviews met vernieuwende professionals.

meer:

Huis aan het eind van de wereld

Nederlandwordtanders is een platform voor vooruitstrevende professionals en vernieuwende projecten op ruimtelijk gebied.

Nederlandwordtanders video
nederlandwordtanders.nl

powered by rijksbouwmeester.nl